BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Veelgestelde vragen

Uit hoeveel mensen moet een team bestaan?
Een team bestaat uit 10 tot 15 personen. Omdat de teamleden elkaar gedurende 24 uur doorlopend afwisselen, raden we aan geen kleinere teams te vormen.
Hoeveel geld moet ik ophalen?
We vragen elke deelnemer om minimaal € 100 op te halen. Dat bedrag heb je snel bij elkaar, want met tien donaties van € 10 ben je er al. Deel je actiepagina zo veel mogelijk, zodat je vrienden, familie en bekenden eenvoudig en direct online kunnen doneren. Meer geld inzamelen mag natuurlijk ook!
Hoe lang moet ik wandelen?
Dat bepaal je in overleg met de teamcaptain. Een team bestaat uit 10 tot 15 personen. Verdeeld over 24 uur loopt elk teamlid zo’n 2 tot 3 uur op de baan.
Wat kost het om mee te doen aan een Samenloop?
Als deelnemer aan de 24-uurs wandelestafette betaal je € 15 inschrijfgeld. Survivors en hun begeleiders betalen geen inschrijfgeld. Aan kinderen die meedoen met de Kinderloop wordt een bijdrage van € 3 gevraagd.
Waar overnacht het team?
De deelnemers kamperen meestal in een eigen tent op het terrein. De organisatie van de Samenloop kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Bezoekers die niet meelopen, slapen niet op het terrein.
Hoe is KWF betrokken bij de Samenloop?
Samenloop is een initiatief van KWF. Het geld dat met de Samenloop wordt ingezameld, zet KWF in om kanker te voorkomen daar waar het kan, alle vormen van kanker beter behandelbaar te maken, zich in te zetten voor een betere kwaliteit van leven voor (ex-) kankerpatiënten én hun naasten en er alles aan te doen om te zorgen dat kankerpatiënten ook in hun laatste levensfase worden omringd met goede zorg.
Waaraan wordt het ingezamelde geld besteed?
De opbrengst gaat naar KWF, die het geld besteedt aan kankeronderzoek. Daarover lees je meer op https://www.kwf.nl/onderzoek/pages/default.aspx. Daarnaast draagt KWF 3% van de bruto-opbrengst af aan de American Cancer Society (ACS). ACS is de eigenaar van het Relay for Life / Samenloop concept en besteedt deze donaties aan wereldwijde kankerpreventie en de internationale Relay for Life beweging. Als een inloophuis meewerkt aan de Samenloop, kan het aanspraak maken op 20% van de netto-opbrengst met een maximum bedrag van €40.000.
Worden mensen die zich inzetten voor Samenloop betaald?
Elke Samenloop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, aangestuurd door de commissie. Ook de commissie bestaat uit vrijwilligers. De commissie wordt ondersteund door regionale Samenloop Coördinatoren en Financieel Experts. Ook dit zijn vrijwilligers. We houden de kosten dus laag, dankzij ons enorme aantal vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat de organisatie op rolletjes loopt, heeft de Samenloop een klein team betaalde medewerkers op het hoofdkantoor van KWF. Bekijk de opbrengsten en uitgaven van KWF op https://www.kwf.nl/over-kwf/inkomsten-uitgaven/Pages/default.aspx
Wat is een survivor?
Mensen die kanker hebben gehad of nog behandeld worden, noemen we survivors. Als survivor loop je mee met de openingsceremonie en word je de hele dag in de watten gelegd. Zij worden ook vaak de eregasten genoemd.
Hoe is de Samenloop ontstaan?
Samenloop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is dit wereldwijd uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement tegen kanker. Want inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen. Nederland is een van die landen. De eerste Nederlandse Relay for Life werd in 2006 in het Drentse plaatsje Borger gehouden. In 2018 vond de 200e editie van de Samenloop plaats in Alphen aan den Rijn. In 2020 werd de naam gewijzigd van SamenLoop voor Hoop in KWF Samenloop. Lees meer over Relay for Life via http://www.globalrelayforlifetrack.org/
Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de Samenloop?
Vanwege corona kunnen de Samenloop-evenementen voorlopig niet doorgaan. Gelukkig is er veel dat we wél kunnen doen. Daarom roepen we 2021 uit tot actiejaar. Iedereen die Samenloop een warm hart toedraagt, kan zich inzetten. Want elke actie geeft hoop. Help je mee? Zodra de overheidsmaatregelen het weer toelaten, worden er weer KWF Samenlopen gehouden. Houd daarvoor de site in de gaten.
Hoe maak ik een actie aan of steun ik een actie?
Alle informatie over acties vind je op ons actieplatform: www.acties.kwf.nl/samenloop

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met het Servicepunt Vrijwilligers via samenloop@kwf.nl of 020 - 570 05 90.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer