Nieuwe actiesite

Sinds kort is de gloednieuwe actiesite samenloopinactie.nl online.
Lees hier meer informatie over de overstap.

Over KWF Samenloop

KWF Samenloop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Een 24-uurs wandelestafette waarbij we stilstaan bij kanker en het leven vieren. Vanwege corona kunnen de Samenloop-evenementen voorlopig niet doorgaan. Gelukkig is er veel dat we wél kunnen doen. Daarom roepen we 2021 uit tot actiejaar. Iedereen die Samenloop een warm hart toedraagt, kan zich inzetten. Help je mee?

Start een actie 

Juist nu is het belangrijk dat we kankerpatiënten laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dus kom ook in actie! Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten voor jouw actie. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Of je nu cupcakes bakt, een marathon loopt, of zelfgemaakte armbandjes verkoopt. Zorg er wel voor dat je de richtlijnen van het RIVM volgt als je in actie komt. 

KWF Samenloop: het evenement 

Zodra de overheidsmaatregelen het weer toelaten, worden er weer KWF Samenlopen gehouden. Lokaal georganiseerd door vrijwilligers met een groot hart voor de gemeenschap. Door heel het land, dus er is er altijd een bij jou in de buurt.  

KWF Samenlopen worden door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en hebben dus altijd hun eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er vaak een Kinderloop georganiseerd.

Openingsceremonie

Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de survivors - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Kaarsenceremonie

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. 

Slotceremonie

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

Kinderloop

Commissies organiseren steeds vaker samen met scholen een gesponsorde Kinderloop als onderdeel van de Samenloop. Je bepaalt zelf hoe lang die duurt, bijvoorbeeld 24 minuten. Een mascotte en allerlei leuke activiteiten zoals schminken en een poppenkast zijn hierbij altijd een succes.

Meedoen?

Wil je ook meedoen met een Samenloop? Dat kan als deelnemer, survivor of vrijwilliger. Of meld je aan voor een Kinderloop. Klik hier om je in te schrijven.

Zelf een Samenloop organiseren?

Wordt er nog geen Samenloop bij jou in de buurt georganiseerd en wil jij daar verandering in brengen? Klik hieronder op Organiseer Samenloop en vul je contactgegevens in, dan bespreken we de mogelijkheden. 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer