Veelgestelde vragen

Uit hoeveel mensen moet een team bestaan?
Een team bestaat gemiddeld uit 10 tot 15 personen. Omdat de teamleden elkaar gedurende 24 uur afwisselen op een wandelparcours raden we niet aan om teams te vormen van minder dan 10 of meer dan 15 personen.
Hoeveel geld moet ik ophalen?
We verwachten dat elke deelnemer een minimumbedrag van € 100 ophaalt. Met 10 donaties van een tientje ben je er al. Makkelijk en op een leuke manier geld ophalen? Op het SamenLoop-actieplatform maak je eenvoudig een eigen actiepagina waarop iedereen direct online kan doneren. Ook verwachten we dat kinderen die meedoen aan de KinderLoop zich laten sponsoren. Maar voor kinderen is er geen minimumbedrag.
Hoe lang moet ik wandelen?
Dat bepaal je in overleg met de teamcaptain. Een team bestaat uit 10 tot 15 personen. Verdeeld over 24 uur loopt elk teamlid zo’n 2 tot 3 uur op de baan.
Wat kost het om mee te doen aan een SamenLoop?
Iedereen die meeloopt in de 24-uursestafette betaalt € 15 inschrijfgeld. Survivors en hun begeleiders betalen geen inschrijfgeld. Ook meedoen aan de KinderLoop is gratis.
Waar overnacht het team?
De deelnemers kamperen meestal in een tent op het terrein. De organisatie van de SamenLoop kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Bezoekers die niet meelopen slapen thuis.
Gaat SamenLoop voor Hoop door bij regen?
Ja, ook bij regen gaat een SamenLoop door. Zorg altijd voor stevige stappers en voldoende water. Bekijk de weersvoorspellingen en bereid je voor. Is regen of kou voorspeld? Kleed je warm aan, neem regenbestendige kleren mee en waterdichte schoenen of laarzen.
Hoe is KWF Kankerbestrijding betrokken bij SamenLoop voor Hoop?
SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding. KWF werkt aan kennisdeling, onderzoek en preventie. Zodat we samen steeds dichter bij onze droom komen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.
Waaraan wordt het ingezamelde geld besteed?
• Is er een lokaal inloophuis? Dan kan de SamenLoop-commissie ervoor kiezen om 10% van de opbrengst van de SamenLoop daaraan ten goede te laten komen. Een inloophuis moet onder meer lid van IPSO zijn. • Alle SamenLoop-commissies doen hun uiterste best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bij de organisatie zoeken ze daarom actief naar sponsoring in natura. • Kan geen sponsor worden gevonden voor iets wat écht nodig is? Dan wordt een beroep gedaan op het inschrijfgeld. De opstartkosten worden later verrekend met de opbrengst van de SamenLoop. • De SamenLoop-commissies staan direct onder toezicht van KWF. Elke SamenLoop heeft een eigen bankrekening waarop donaties binnenkomen. Deze staat op naam van KWF. • Van de bruto-opbrengst van een SamenLoop voor Hoop draagt KWF 3% af aan de American Cancer Society (ACS). De ACS besteedt donaties aan kankerpreventie en het wereldwijd verspreiden van het Relay for Life -concept. Daarbij staat de ACS onder toezicht van Union of International Cancer Control (UICC).
Worden mensen die zich inzetten voor SamenLoop voor Hoop betaald?
Alle SamenLopen worden volledig georganiseerd door een groep lokale vrijwilligers. Net als de SamenLoop-coördinatoren die de commissies begeleiden, worden de lokale commissies daarvoor niet betaald. We houden de kosten laag dankzij onze enorme vrijwilligersorganisatie. Om ervoor te zorgen dat deze op rolletjes loopt heeft KWF Kankerbestrijding een klein team betaalde medewerkers.

Staat je vraag er niet tussen? Mail het team SamenLoop van KWF Kankerbestrijding via samenloopvoorhoop@kwf.nl.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld

Contactpersoon bij noodgeval
Het veld "Contactpersoon" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer contactpersoon" is niet ingevuld of niet goed ingevuld, max. 10 cijfers
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer