’Je hebt weer een levensdoel nodig’

Tot haar grote verrassing won Corrie van Wijk (69) dit jaar de Vrijwilligersprijs van Neerijnen. “Mijn man had darmkanker en overleed nadat hij twee jaar ziek was geweest. Omdat ik me graag inzet voor anderen ben ik toen vrijwilligerswerk gaan doen.”
dinsdag 30 mei 2017

“De commissie Sponsoring van de SamenLoop Neerijnen heeft mij voor de Vrijwilligersprijs voorgedragen. In totaal waren er tien genomineerden. Ik was aangenaam verrast toen ik hoorde dat ik had gewonnen. Het deed me erg goed en het voelde als een kroon op mijn werk. Maanden daarna kreeg ik nog berichtjes en felicitaties. De geldprijs heb ik aan SamenLoop voor Hoop geschonken.”

Boos en verdrietig

“Mijn man en ik hadden samen een bedrijf en hebben altijd hard gewerkt. Toen we dachten samen te kunnen gaan genieten, werd hij ziek. Dit veroorzaakte veel verdriet. Je hoort en ziet om je heen mensen die kanker krijgen, maar je gaat er niet vanuit dat het jou overkomt. Het is moeilijk als het dan toch op je pad komt. Het maakte me soms boos en natuurlijk erg verdrietig. Ik vond gelukkig steun bij onze kinderen. Vrienden zijn ook heel belangrijk. Veel vrienden vallen helaas weg, alleen echte vrienden blijven over. Niet iedereen kan omgaan met ziekte bij een naaste. Dat neem ik ze niet kwalijk, maar ik vind het wel jammer.”

Levensdoel

“Mijn man had darmkanker en overleed nadat hij twee jaar ziek was geweest. Ik was ineens alleen en had veel vrije tijd. Omdat ik me graag inzet voor anderen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Je hebt weer een levensdoel nodig om verder te kunnen. Vier jaar geleden hoorde ik van de plannen van de SamenLoop Neerijnen en werd ik gevraagd om mee te doen. Zo ben ik drie jaar geleden in de commissie Sponsoring gekomen. Als je er eenmaal bij betrokken bent, grijpt het evenement je aan. De voorbereidingen zijn intensief en de saamhorigheid is dan al voelbaar. Je wordt een soort vriendengroep.”

Beladen onderwerp

“Vorig jaar hebben we als organisatie meegelopen in Leerdam om te ervaren hoe het is om als deelnemer mee te doen. Het was heel mooi om mee te maken. Tijdens de Kaarsenceremonie kwam er een jongen van zestien naast me lopen. Hij vertelde over zijn zieke moeder. Iemand die je niet kent die zomaar zijn levensverhaal aan je vertelt, dat vind ik bijzonder. SamenLoop voor Hoop schept een band. Je ziet mensen met elkaar in gesprek gaan. Kanker is normaal gesproken een beladen onderwerp, maar bij SamenLoop voor Hoop is dat niet het geval. Mensen hebben duidelijk de behoefte om hun verhaal te delen, dat had ik zelf ook toen mijn man ziek was.”

Het verdriet blijft

“Als een naaste ziek wordt, is het volgens mij belangrijk om de tijd die je samen nog hebt zo goed mogelijk te besteden. Het is nu elf jaar geleden dat mijn man overleed. Hoewel ik er nu beter mee om kan gaan, is het verdriet er altijd.”

 

Op 9 en 10 juni is de SamenLoop Neerijnen. Wil je erbij zijn of meer informatie over het programma? Kijk dan op de lokale website.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer