Weer naar school zonder Marjolijn

"We waren met onze vriendinnengroep op vakantie, toen onze vriendin Marjolijn (16) heel ziek werd. Haar moeder heeft haar opgehaald." Bij thuiskomst bleek het ernstig te zijn: acute lymfatische leukemie. Hun team ‘Over de lijn voor Lijn’ liep tijdens de SamenLoop Zweeloo mee om Marjolijn te steunen.
dinsdag 21 november 2017

Enorme schok
In de meivakantie waren de vriendinnen samen weg. Marjolijn werd toen zo ziek dat haar moeder haar kwam ophalen. Nog tijdens hun vakantie kregen de meiden bericht van het thuisfront dat 'Lijn' met een longontsteking in het ziekenhuis was opgenomen. Het was een enorme schok voor de vriendinnen toen ze bij thuiskomst hoorden dat het geen longontsteking was, maar acute leukemie. Zeker omdat het na die diagnose heel snel bergafwaarts ging met Marjolijn. Het was maar de vraag of ze het zou overleven. "We mochten niet bij haar op bezoek, ze was te ziek."

Team Over de lijn voor Lijn: Angela Hegen, Cynthia Vroling, Emma de Graaf, Julie Reinders, Fiola Arifaj, Lies Venema, Danaé de Haas, Holly Jansen, Anna Heijnen en Danique Timmer.

Op je eigen manier
"Weer naar school gaan, zonder Marjolijn, vonden we echt bizar. In het begin was ik er zo ondersteboven van. Mijn mentor vroeg of ik het aan de klas wilde vertellen en uitleggen, dus dat heb ik gedaan. Ik vond het vreemd om te merken dat voor hen alles gewoon doorging, terwijl voor ons de wereld even stilstond. Nee, dat neem ik ze helemaal niet kwalijk, maar het is wel vervreemdend. Verder heb ik ontdekt dat ik niet goed tegen medelijden kan, zeker niet van mensen die Lijn eigenlijk niet zo goed kennen. Dan denk ik: doe maar gewoon, al bedoelen ze het natuurlijk wel goed. Wij praten er onderling nog steeds veel en openlijk over. Maar soms wil je het er even niet over hebben of je gewoon terugtrekken. Ieder dealt er op zijn eigen manier mee."

Het geld stroomde binnen
"Ik had weleens gehoord van de SamenLoop Zweeloo, maar wist er niet veel van. Mijn moeder vertelde erover en toen waren we verkocht. We konden iets doen voor Lijn! Vanaf het moment dat we ons team 'Over de lijn voor Lijn' hadden samengesteld en we er samen actief mee aan de slag gingen stroomde het geld binnen. Dat was geweldig. We hebben ons streefbedrag meerdere keren bijgesteld, binnen 3 dagen waren we al voorbij die €2.000,00. School heeft ons ook actief geholpen met het vergroten van onze naamsbekendheid en het delen van onze berichten.  

Pannenkoeken, lol en tranen
Toen werd het oktober en was het zover. Marjolijn kon zelf niet bij de SamenLoop zijn, ze was niet sterk genoeg. "Maar ze was wel thuis. En dus hebben we eerst bij haar thuis pannenkoeken gegeten, die haar vader voor ons gebakken had." Vanaf Marjolijn zijn de vriendinnen naar de SamenLoop gegaan. De eerste rondes van de SamenLoop voelden zo raar. Van plannen, regelen en organiseren opeens naar ‘nu lopen we hier’. Het was niet meer abstract, het was echt. De emoties schoten alle kanten op. "Lachen, ontroering en tranen, het hoorde er allemaal bij. Het lied vond ik emotioneel en natuurlijk ook die 2 minuten stilte. Namens ons team heb ik een gedicht voorgedragen, dat was heftig. En aan het eind, na die 24 uur, was er een ontlading in ons team. Het bedrag, het succes, maar ook het verdriet over de onzekerheid voor Marjolein."

Lange, onzekere weg
"Naar omstandigheden gaat het nu redelijk goed met haar. Ze heeft de laatste chemo achter de rug en in december krijgt ze een stamceltransplantatie. We zouden zo graag nog meer voor haar doen, maar dat kan niet. En dat is heel frustrerend. Marjolijn heeft nog een lange en onzekere weg te gaan. We steunen haar waar we kunnen."

De SamenLoop Zweeloo vond plaats op 7 en 8 oktober 2017. 

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer