'Het was het dubbel en dwars waard'

Naast haar drukke baan is Nathalie van Haasteren initiatiefnemer én voorzitter van SamenLoop Stede Broec-Enkhuizen. Ze vertelt in 'Uit het paarse hart' over haar passie voor SamenLoop.
maandag 8 februari 2016

“Ik had nog nooit van SamenLoop voor Hoop gehoord, totdat ik een commercial op tv zag. Op internet ben ik naar meer informatie gaan zoeken en toen was ik verkocht. Mijn vader is hersteld van prostaatkanker en voor hem waren er verschillende behandelmethoden, terwijl er ook vormen van kanker zijn die nog niet goed te behandelen zijn. Het leek me fantastisch om in één keer een groot bedrag voor onderzoek in te zamelen."

"In juni 2014 heb ik gebeld met KWF omdat ik een SamenLoop in Stede Broec-Enkhuizen wilde organiseren. Vanaf dat moment ben ik van start gegaan. Allereerst met het vormen van een commissie. Gelukkig krijg je steun van KWF en een persoonlijke coach met ervaring in het organiseren van een SamenLoop. Je staat er dus niet alleen voor. In het begin ben je een paar uurtjes per week bezig met de organisatie, maar naar het einde toe gaat er veel tijd in zitten."

"Onze SamenLoop werd in juni 2015 gehouden, dus ik ben een jaar bezig geweest. Alle uren die ik er in heb gestopt, waren het dubbel en dwars waard. Je werkt echt naar je evenement toe. Als de 24 uur beginnen, is dat een enorme ontlading. Het is een sfeer die niet te beschrijven is, die je zelf moet ervaren. Ik had nooit durven dromen dat we uiteindelijk met 820 wandelaars meer dan 100.000 euro in zouden zamelen."

"Volgend jaar wil ik nog een keer voorzitter van de SamenLoop-commissie zijn en ik hoop in de toeloop naar de SamenLoop al een nieuwe voorzitter te vinden voor 2019. Het is een onbeschrijfelijke ervaring als je ziet wat je kunt bijdragen. Niet alleen qua geld, maar ook wat je kunt betekenen voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd. Mensen praten met elkaar over wat ze meemaken, het is ook een stukje verwerking.”

 

Nathalie van Haasteren (36) komt uit Enkhuizen, woont samen en heeft een dochter van 6 en een zoontje van 3. Ze werkt (bijna) fulltime bij Syngenta, een agritechnologiebedrijf.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer