'Je bent niet alleen'

Christa uit Emmen verloor 7 jaar geleden haar dochter aan kanker. Ze liep voor haar mee tijdens de Kaarsenceremonie van SamenLoop Emmen. Omdat ze 3 jaar geleden zelf borstkanker kreeg deed ze in Borger mee met de survivors.
woensdag 20 januari 2016

Tijd en plaats
Christa liep in Emmen tijdens de Kaarsenceremonie mee voor haar dochter. De openingsronde voor de survivors was emotioneel te beladen. Christa: “SamenLoop Emmen werd gehouden op een terrein tegenover de begraafplaats waar mijn dochter ligt. Dat was moeilijk. Meelopen met de survivors voelde niet goed. Het was niet mijn persoonlijke prestatie dat ik hier stond. Bij mij slaat de chemo aan, bij mijn dochter deed hij dat niet. In Borger heb ik wel meegelopen met de survivors. De omstandigheden waren toen gewoon anders.”

Herkenning
“Tijdens de SamenLoop heb ik lotgenoten gesproken en was er veel herkenning. Het is fijn om met mensen te praten die begrijpen waar je doorheen gaat. Niet alleen emotioneel, maar ook over wat het ziek zijn met jou en je omgeving doet. Je bent niet alleen, anderen hebben dezelfde ervaring.”

Saamhorigheid
“In het dagelijks leven gaan veel mensen voorbij aan wat je hebt meegemaakt. Er wordt gezegd ‘Je bent nu verder, je moet door met leven’ maar zo werkt het niet. Tijdens de SamenLoop sta je er samen bij stil en voel je je gedragen door je omgeving. Op zo’n plek ben je niet het middelpunt, maar ben je er om het te delen. Ik vond die saamhorigheid heel prettig.”

Onderzoek
“In Emmen hebben we veel geld voor onderzoek opgehaald. Met zijn allen probeer je er zo voor te zorgen dat bijvoorbeeld ouders niet meer hun kind aan kanker hoeven te verliezen. Ook daarom heb ik meegedaan. Daarnaast zet ik me achter de schermen in voor inloophuis Sigrids Garden - zo genoemd ter nagedachtenis aan mijn dochter - en doneer ik al jaren maandelijks zelf geld, want het onderzoek naar kanker moet doorgaan.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer