"Onbeschrijflijk en onbetaalbaar"

Peter Renders (56) woont in Veldhoven en is naast zijn fulltime baan als facilitair manager bij DAF Trucks SamenLoop-coördinator. Hij begeleidt commissies in de regio Midden- en Zuid-Nederland.
woensdag 23 maart 2016

“In 2008 kwam een goede vriendin, Jenny Dillen, met de vraag of wij met haar een SamenLoop in Veldhoven wilden organiseren. Jenny had borstkanker en was zo met KWF en SamenLoop in aanraking gekomen. Ik was niet thuis, maar mijn vrouw en dochters hebben meteen ja gezegd. Inmiddels is het hele gezin ‘SamenLoop-maf’.”

Elke drie jaar
“We zijn in dat jaar naar een SamenLoop in Roermond, Bronkhorst, Alphen aan den Rijn en Best geweest. In 2009 hebben wij onze 1ste SamenLoop georganiseerd. Jenny was voorzitter, ik vicevoorzitter. Mijn dochters zaten ook in de commissie. Er waren bijna 1.500 deelnemers en we hebben 135.000 euro opgehaald. De reacties waren zo positief dat we besloten Veldhoven elke drie jaar paars te kleuren. Helaas overleed Jenny in 2011 en heeft ze de SamenLoop van 2012 niet meer mee kunnen maken.”

Dankbaar werk
“In 2013 ben ik op verzoek van KWF begonnen als coördinator om andere plaatsen te helpen. Het is heel dankbaar werk. Wat er bij de Alpe d’HuZes gebeurt is ook fantastisch, maar niet iedereen kan naar Frankrijk. Een evenement in je eigen gemeente is heel toegankelijk en als je daar de openingsronde met survivors bijwoont, doet dat echt iets met je.”

Niet vrijblijvend
“Het is een grote verantwoordelijkheid om een SamenLoop te organiseren. Er zijn zoveel mensen bij betrokken. Ik zeg altijd: het is wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend en het kost tijd. Wil je een SamenLoop organiseren? Kom naar informatieavonden, volg een training bij KWF en ga naar een SamenLoop toe. De commissie van Veldhoven loopt elk jaar mee bij een andere SamenLoop. Daar leer je zoveel van.”

Essentie van SamenLoop
"SamenLoop betekent saamhorigheid, kanker bespreekbaar maken en er komt ook nog geld binnen. Het is een evenement met een lach en traan. Natuurlijk is het geld belangrijk, maar als er meer dan 7.000 man naar de Kaarsenceremonie komen, heb je mensen weten te raken. De burgemeester van Veldhoven zei: ‘Wat je hier neerzet, is onbeschrijfelijk en onbetaalbaar’ en zo is het.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer