Respect voor alle vrijwilligers!

Toen zijn moeder ziek werd, kreeg Sam Knoop (21) het erg moeilijk. Hij kropte zijn gevoelens op en wist zich geen raad met zijn emoties. Zijn liefde voor muziek heeft hem geholpen er bovenop te komen. Dit weekend sluit hij SamenLoop voor Hoop Altena af met een bijzonder nummer.
vrijdag 24 juni 2016

De moeder van Sam werd getroffen door kanker. Dit bracht veel woede en ongeloof met zich mee. “Muziek maken raakte steeds meer op de achtergrond terwijl mijn succes groeide. Daardoor was ik steeds vaker van huis, maar ik wilde ook bij mijn moeder zijn. Mijn ouders zagen dat ik mijn verdriet kwijt kon in de muziek en moedigden me aan om meer tijd te maken voor mijn passie. Dat was fijn want de muziek heeft me door deze moeilijke periode gesleept.”

Themalied

“Omdat kanker zo dichtbij was gekomen, zag ik met eigen ogen wat deze ziekte met jou en je omgeving doet. Vrienden wisten niet met de situatie om te gaan, maar wij als gezin zijn alleen maar hechter geworden. Ik vond dat ik iets moest doen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het idee ontstond om huiskamerconcerten te organiseren. Zo konden mensen voor een klein bedrag, op een gezellige manier, iets doen voor anderen. De planning was om zo’n vier tot acht concerten in een maand te geven, dit werden er drieëntwintig. Er moest een themalied komen en zo is het nummer ‘Sta eens stil’ ontstaan. Al mijn gevoelens uit de periode dat mijn moeder ziek was, heb ik in dit nummer kunnen stoppen.

De reactie van mijn omgeving op het nummer was vrij heftig. Alle betrokkenen wisten wat er aan de hand was en begrepen de lading van het lied. Tijdens een huiskamerconcert voor mijn familie zag ik hoe moeilijk ze het hadden, dit was voor mij ook even slikken natuurlijk.”

Respect

Het gaat inmiddels weer goed met zijn moeder en ook Sam heeft de draad weer opgepakt. Er staan grootse plannen op de agenda en we horen ongetwijfeld meer van Sam. Maar eerst zal hij zaterdag SamenLoop voor Hoop Altena afsluiten. “Er werd mij gevraagd om één nummer te spelen, maar ik heb voorgesteld er een half uur aan vast te plakken. Dat er zoveel mensen zijn die iets organiseren voor anderen vind ik bijzonder. Ik kan alleen maar respect opbrengen voor alle vrijwilligers die zoiets waarmaken. Bij hen zit het hart echt op de goede plaats. Ik vind het een prachtig gebaar dat ik mag optreden tijdens SamenLoop voor Hoop Altena.

Als laatste speel ik het nummer ‘Sta eens stil’. Elke keer als ik dat nummer speel, heeft het een andere lading. Er staan daar zaterdag ontzettend veel mensen die iets hebben meegemaakt. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal bij de tekst van dit lied. Het zal ook voor mij emotioneel worden. Zenuwachtig ben ik niet, ik vind het alleen maar heel mooi. En ja, mijn moeder is erbij.”

Wil jij het optreden van Sam bijwonen? Kom dan dit weekend naar SamenLoop voor Hoop Altena.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer