Kanker wordt ineens zichtbaar

Alex Wegman (23) verloor zijn arm aan botkanker. We kennen hem als de drummer die in het programma Holland’s Got Talent als OneArmed optrad met zijn bijzondere act waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Hij trad op bij SamenLoop Hollands Kroon.
donderdag 2 juni 2016

Vorig jaar liep Alex in zijn woonplaats Heerhugowaard als survivor de eerste ronde van SamenLoop voor Hoop mee. “Iedereen die deze ronde loopt heeft kanker overwonnen en er waren zóveel mensen. Dat was heel indrukwekkend. Ook de Kaarsenceremonie heeft veel indruk gemaakt. Je ziet langs het pad allemaal kaarsenzakken staan voor mensen die strijden tegen kanker of de ziekte niet overleefd hebben. Ik vond het bizar om te zien hoeveel mensen met kanker te maken hebben. Tijdens een SamenLoop wordt kanker ineens heel zichtbaar.”

Alles stond stil

Op 15-jarige leeftijd kreeg Alex te horen dat hij botkanker had. Na een aantal chemo’s was een amputatie van zijn linkerarm de enige mogelijkheid om te overleven. “Toen ik dat hoorde stond alles stil. Mijn eerste gedachte was dat ik niets meer zou kunnen en mijn hele toekomst in de muziek geen optie meer was. Met één arm zou ik het gewoon niet redden. Ik had geen doel meer voor ogen en was boos op alles en iedereen. Terwijl mijn vrienden gingen stappen, lag ik in het ziekenhuis om beter te worden.”

Passie

Het was voor Alex een heel moeilijke en pijnlijke periode. Hij kreeg weer moed toen een nicht van hem een video van Rick Allen, een succesvolle drummer met één arm, liet zien. Deze video inspireerde Alex om door te gaan met zijn grote liefde voor muziek. “Ik zag ineens dat er wel degelijk iets mogelijk is als je een arm mist. Muziek is altijd mijn passie geweest. Ik wilde er mijn werk van maken. Gelukkig herstelde ik snel na de amputatie en ben ik dag in dag uit gaan oefenen op mijn elektrische drumstel. Het was niet makkelijk en het ging echt niet in één keer goed. Maar met doorzettingsvermogen ben ik gekomen waar ik nu ben. Opgeven is echt geen optie als je kanker hebt.”

Kracht

“Op een dag heb ik voor de grap een filmpje van mezelf op YouTube gezet onder de naam OneArmed. De reacties waren zo positief en hartverwarmend. Dit heeft me enorm gesteund om mijn droom te verwezenlijken. Ik zat zelf nog midden in het verwerkingsproces en mensen vonden mij inspirerend, ik gaf ze moed. Dat vond ik heel bijzonder en het gaf mij de kracht om door te zetten.”

Knallend einde

“Het is bijzonder dat ik nu voor de derde keer als artiest SamenLoop voor Hoop mee mag maken. Mijn optreden is na de chequeoverhandiging aan KWF. Dat moment moet gevierd worden met een feestje en daar ga ik voor zorgen. Ik ga er een knallend einde van SamenLoop Hollands Kroon van maken!”

 

Alex sloot SamenLoop Hollands Kroon af op zondag 5 juni.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer