"Mijn moeder is mijn berschermengel"

Drie jaar geleden overleed de vader van Loes Debbink (46) onverwachts aan een aneurysma. Drie maanden later kreeg haar moeder darmkanker waaraan ze nog geen jaar later overleed. Begin dit jaar ontdekte Loes een knobbeltje in haar borst, het bleek borstkanker. Ondanks deze tegenslagen blijft Loes strijdlustig.

vrijdag 5 augustus 2016

“Het wachten is nu op de datum voor een borst besparende operatie. Daarna word ik 21 dagen achter elkaar bestraald. En ik hoop dat de kanker dan weg is. Ik ben een optimist en kan de mooie dingen van het leven nog zien. Ik geniet van de bloemen in het voorjaar en de eerste keer met blote voeten in het zand. Natuurlijk schrik je als je de diagnose kanker krijgt, maar ik wist meteen dat ik hard ging vechten om er goed doorheen te komen”, vertelt Loes, die aan het bijkomen is van haar laatste chemo.

“Meedoen als survivor aan SamenLoop Hengelo was heel emotioneel en bijzonder. Ik wilde laten zien dat het ook goed kan gaan als je kanker hebt. Voor mijn moeder heb ik een kaarsenzak neergezet voor tijdens de Kaarsenceremonie. Ik had er een beschermengeltje op getekend, omdat ik echt geloof dat zij dat is voor mij. Het openingsnummer was het prachtige nummer The Rose, hetzelfde nummer dat gedraaid werd op mijn moeders uitvaart. De tranen gleden over mijn wangen toen tijdens dit lied de zon door de wolken brak. Het is een bepaalde energie waardoor ik weet dat mijn ouders bij me zijn. Die gedachte geeft me steun.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer