‘Er was zoveel emotie'

Twee jaar geleden kreeg de vader van Maurice Keuch (38) prostaatkanker. Dit jaar is Maurice betrokken bij de logistiek van de SamenLoop West-Friesland. “Na de eerste vrijwilligersbijeenkomst kon ik geen nee meer zeggen.”
donderdag 15 juni 2017

Kanker was al eens voorgekomen binnen zijn familie, maar twee jaar geleden kwam het nog dichterbij toen zijn vader prostaatkanker kreeg. “Het raakte me niet meteen omdat ik ervan uitging dat het goed zou komen. Ik brak pas toen na de operatie bleek dat mijn vader een agressieve vorm had en ze niet alles konden weghalen. Ik ben naar mijn ouders gegaan en heb mijn vader stevig omhelsd. We waren beiden in tranen, alle emoties kwamen eruit. Het was een bijzonder moment met mijn vader”, vertelt Maurice.

“Mijn vader is een man van weinig woorden. Zo ging hij ook met zijn ziekte om. Hij liet niet merken dat hij ziek was en praatte er niet veel over. Voor mij was dat niet vreemd, ik ben ermee opgegroeid. Hij laat zijn emoties zelden zien. Heel soms voelde ik zijn angst of verdriet, bijvoorbeeld toen hij me omhelsde.”

Goed nieuws

“Twee maanden geleden liepen mijn ouders met goed nieuws het ziekenhuis uit. De kanker van mijn vader is nu onder controle. Door zijn ziekte is hij snel ouder geworden. Hij was altijd een vitale, sterke man, maar nu merkt hij dat niet alles meer zo makkelijk gaat. Toch is hij nog altijd heel ondernemend en actief als vrijwilliger.”

Maurice is zelf ook altijd actief geweest als vrijwilliger. “Vorig jaar kwam ik via een collega van mijn vrouw in contact met de organisatie van de SamenLoop West-Friesland. Na de eerste vrijwilligersbijeenkomst, kon ik geen nee meer zeggen. Er was zoveel emotie, hier moest ik aan meewerken. Ik vind het ongelofelijk bijzonder wat de vrijwilligers hier neerzetten. Ze maken zoveel tijd en energie vrij voor dit evenement. Ik ben lid van de commissie Logistiek. Geen onbekend terrein voor mij, want ik heb in mijn werk ook veel te maken met logistiek.”

Zakelijk en persoonlijk

“Tijdens mijn zoektocht naar een trekker met hefmast voor de SamenLoop ging ik langs bij een ondernemer die deze mogelijk beschikbaar wilde stellen. Ik ging erheen met een zakelijk doel, maar raakte met hem en zijn vrouw in gesprek over het leven. Het bleek dat hij longkanker heeft gehad en moet leven met één long. Deze combinatie van de zakelijke organisatie van een evenement en de persoonlijke betrokkenheid van iedereen die ik hierbij tegenkom, maakt de organisatie van de SamenLoop voor mij zo bijzonder.”

Genieten van het samenzijn

“Dit weekend zijn we met z’n allen aanwezig. Mijn vrouw loopt mee als deelnemer en onze twee kinderen komen samen met opa en oma kijken. En dat op de trouwdag van mijn ouders. Uiteraard zal ik dingen moeten regelen, maar ik probeer op elk vrij moment te genieten van het samenzijn.”

 

De SamenLoop West-Friesland is op 17 en 18 juni in Het Streekbos in Bovenkarspel. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Kijk dan voor meer informatie en het programma op de website.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer