‘Ik kon niet stoppen met huilen’

Loïs Scheers (12) was vaak ziek. Uiteindelijk bleek ze een hersentumor te hebben. Ze was pas 11 toen ze een zware operatie onderging. In het ziekenhuis werd ze overladen door lieve berichten, kaarten en bezoekjes. Gelukkig is ze nu herstellende en doet ze mee aan de KinderLoop in Reusel.
donderdag 18 mei 2017

“Ik kreeg ’s nachts hoofdpijn en moest dan overgeven. De dokters dachten dat het voorhoofdsholteontsteking, een griepje of stress was”, vertelt Loïs. Haar moeder Mieke vervolgt: “De klachten speelden anderhalf jaar toen Loïs op een ochtend de juiste woorden niet kon vinden. Ook had ze last van tintelende vingers en was haar wang gevoelloos. In het ziekenhuis dachten ze aan migraine. Toen er drie weken later een MRI-scan werd gemaakt, bleek dat er een tumor ter grootte van een ei in haar hoofd zat. Dan schrik je wel even.” Loïs: “Ik kon niet stoppen met huilen toen ik dat hoorde. Mensen met kanker gaan altijd dood dacht ik.”

Jong maar sterk

Daar ging het snel, want vier dagen later werd Loïs geopereerd. Loïs: “Zelf weet ik er niet veel meer van. Ik was bang en vond het fijn dat mama bij me was toen ik onder narcose ging.” Mieke vertelt: “We zeiden tegen elkaar dat we ervoor gingen, dat we vertrouwen hadden in de artsen en in Loïs, maar dat we ook met alles rekening moesten houden. Het waren twaalf spannende uren, maar het was een goede dag. Eindelijk wisten we waarom Loïs steeds ziek was en werd er iets aan gedaan. Loïs is jong en ontzettend sterk.”

Direct na de operatie kreeg Loïs neurologische testen die er goed uitzagen. Maar later op de dag werd ze steeds suffer. Mieke: “Ik dacht óf ze is nu heel goed voor zichzelf aan het zorgen door rust te nemen óf er is toch iets mis. Er was even paniek, maar na een CT-scan bleek de operatie goed te zijn gegaan. Dat was een enorme opluchting.”

Klasgenoten

In de twee weken dat Loïs in het ziekenhuis lag werd ze overladen door lieve berichten, kaarten en bezoekjes. “Toen ik in het ziekenhuis lag, kwam ik erachter dat er veel mensen zijn die om mij geven. Dat wist ik niet. Omdat ik vaker ziek was, miste ik veel lessen en sommige kinderen vonden me een aansteller. Daar werd ik heel onzeker van, want ik wist zelf ook niet wat er aan de hand was. Nu is iedereen heel lief voor me en weten ze dat ik me niet aanstelde.”

Opnieuw leren

Vorig jaar september is de tumor grotendeels verwijderd. Loïs is nog herstellende. Fysiek gaat het goed en ze gaat weer vaker naar school. Mieke: “Omdat de tumor vanuit haar oogzenuw groeide, stond een deel van haar hersenen onder druk. Daarom moet ze zich opnieuw leren concentreren en leren plannen. Daar krijgt ze professionele hulp bij. En elk half jaar moeten we naar het ziekenhuis voor controle.”

KinderLoop

Loïs loopt als survivor samen met haar beste vriendin mee met de KinderLoop van de SamenLoop Reusel. Loïs: “Ik vind het heel lief en bijzonder dat zoveel mensen zich inzetten om geld op te halen voor medicijnen tegen kanker.”

 

De SamenLoop Reusel is in het weekend van 20 en 21 mei. Wil je meer informatie, meelopen of op een andere manier een bijdrage leveren? Kijk dan op de website.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer