Dit is geen verdienste, maar een gave

Het wordt ongetwijfeld een bijzonder weekend voor Lenie Vellekoop en haar man Wim. Ze lopen als oudste deelnemers ooit SamenLoop voor Hoop mee. Zij is 87 en hij is 94 jaar oud. En al lopen ze maar één rondje, het echtpaar wil er hoe dan ook bij zijn op 11 en 12 juni.
vrijdag 10 juni 2016

Mevrouw Vellekoop verloor haar moeder en schoonzoon aan kanker. “Ik vind het belangrijk om mee te doen aan SamenLoop voor Hoop. Kanker is zoiets verschrikkelijks. Mijn broer heeft net te horen gekregen dat hij de ziekte heeft. Wezitten er nu middenin. Of je nou jong of oud bent, rijk of arm, door mee te lopen kun je toch iets betekenen”, vertelt ze emotioneel.

Foute boel

Dit weekend loopt mevrouw Vellekoop als eresurvivor SamenLoop voor Hoop Berkelland. Zestien jaar geleden kreeg zij kanker. “Toen ik de bult in mijn buik ontdekte, wist ik dat het foute boel was. Er volgde een heftige periode en uiteindelijk kreeg ik na een operatie een stoma. Het is heel belangrijk om positief te blijven en je verhaal te delen als je met kanker te maken hebt. Tussen de vijfde en zesde chemo, vierden mijn man en ik ons 50-jarig huwelijk. Ik heb enorm veel steun aan hem gehad en gelukkig ben ik genezen. Toen ik vertelde dat ik gevraagd was voor SamenLoop voor Hoop, twijfelde hij geen moment. ‘Dan ga ik mee!’, was  zijn reactie.”

Veel verwachtingen

Hun twee dochters wandelen met familie en vrienden de wandelestafette van 24 uur. Lenie en Wim lopen sowieso de openingsronde mee. “Drie rondjes hoop ik toch wel te kunnen halen, het is even afwachten hoe het gaat. Graag wil ik er het hele weekend bij zijn. Ik heb veel verwachtingen. Natuurlijk dat er veel geld wordt opgehaald voor KWF, dat er veel mensen komen en dat het een gezellig maar ook emotioneel evenement wordt. Ik kijk er met spanning naar uit maar ben ook erg blij dat we dit mogen meemaken”.

Trainen

Het energieke echtpaar heeft afgelopen weekend nog 50 kilometer afgelegd. Hij in zijn elektrische wagentje en zij op de fiets ernaast. “Een rondje om het sportveld moet kunnen, ik loop veel dus ik voorzie geen problemen.” En hoewel meneer Vellekoop met een rollator loopt, heeft hij erg veel zin om mee te wandelen. Een jaar geleden brak hij zijn heup en samen met zijn therapeut is hij hard aan het trainen geweest om mee te kunnen lopen. Meneer Vellekoop vertelt enthousiast: “Dit is geen verdienste, maar een gave. Ik wil de eerste ronde lopen en daarna zien we wel hoe het gaat. Wie weet kan ik er nog eentje lopen en dan de volgende dag de slotronde ook. Het wordt sowieso een spannend en prachtig weekend!”. Wil jij Lenie en Wim en alle andere deelnemers aanmoedigen? Kom dan aanstaande weekend naar de velden van FC Eibergen, waar SamenLoop voor Hoop Berkelland wordt gehouden.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer