Je kunt het niet alleen

Didier Vaessen (28) is deelnemer van SamenLoop Raalte. Hij overwon twee keer kanker en staat positief in het leven. Zonder dat hij het wist hadden zijn vrienden een team gevormd om mee te lopen en fondsen te werven. Dat heeft hem zeer geraakt.
vrijdag 27 mei 2016

Met Pasen zat Didier nietsvermoedend bij zijn ouders op de bank toen er 15 vrienden binnenkwamen. “Ze gaven me een kaarsenzak met daarop de boodschap dat we 28 en 29 mei SamenLoop voor Hoop Raalte zouden wandelen als team DJ12. Ik was totaal overrompeld. Het was een heel mooi moment. Ik was blij en ontzettend trots dat mijn vrienden dit voor mij wilden doen. Dat mijn vrienden dit buiten mijn weten hadden opgezet, vind ik echt heel bijzonder. Het raakte me dat zij de noodzaak en het nut van dit evenement inzien”.

Toen Didier pas 3 jaar oud was, kreeg hij leukemie. Mede door een beenmergtransplantatie, waarvoor zijn zus donor was, heeft Didier de ziekte overwonnen. Het leven lachte hem weer toe. Maar in zijn examenjaar bleek de kanker terug te zijn. Er volgde een periode met vele behandelingen en operaties. “Ik heb een jaar op bed gelegen omdat mijn hele linkerbekken is weggehaald. Dit was een moeilijke en zware periode. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn vrienden en familie”.

Hoop op beter worden

“Team DJ12 bestaat uit vrienden en familie. Het gevoel van het met elkaar laten zien dat er ook hoop is op beter worden vind ik bijzonder. En natuurlijk willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF. In de aanloop naar SamenLoop voor Hoop hebben we een schaatspak van Jan Smeekens via Marktplaats geveild. Ook heeft een vriend een benefietdisco georganiseerd en hebben we een gesigneerd shirt van PEC Zwolle en een bal kunnen regelen voor een veiling. Ik vind het echt heel bijzonder om te zien hoe iedereen om me heen dit evenement oppakt. Ook al ben ik nu gezond, ze zijn niet vergeten wat kanker met mij en mijn omgeving heeft gedaan. Het leeft nog steeds en de gevolgen blijven altijd. Het is soms best moeilijk om elke ochtend weer die krukken te moeten pakken. En een controle in het ziekenhuis is elke keer weer spannend”.

Niet alleen

Didier probeert altijd positief te blijven. “Als je kanker hebt is het belangrijk om te praten en je verhaal te delen. Je kunt het niet alleen. SamenLoop voor Hoop brengt lotgenoten samen en dat is fantastisch. Voor mij is het evenement geslaagd als er veel geld is ingezameld voor onderzoek naar de bestrijding van kanker en als iedereen er met een tevreden gevoel op terug kijkt. Het belooft een emotionele en beladen dag te worden, maar ik heb er ontzettend veel zin in! Iedereen is daar om met elkaar een gevoel te delen. We hopen allemaal op een betere toekomst voor mensen met kanker. Ik ben het levende bewijs dat er hoop is na deze ziekte. Ik sport, werk en in juli ga ik zelfs trouwen!”

Bekijk wanneer er een SamenLoop bij jou in de buurt plaatsvindt in het overzicht per provincie.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer