‘Zolang je aan mensen denkt, zijn ze bij je’

Jan van der Krabben (76) draagt SamenLoop voor Hoop een warm hart toe. Zijn oudste zoon Arthur overleed drie jaar geleden aan kanker. Reden voor Jan om zich, samen met zijn vrouw, volledig in te zetten voor de SamenLoop Berlicum.
woensdag 17 mei 2017

“Arthur had wekedelenkanker, een zeldzame vorm. Hij was een krachtige man van 49, had een vrouw en vier kinderen. Ze woonden bij ons in het dorp. Arthur is acht jaar ziek geweest en heeft dertien operaties gehad. De kanker vormde gezwellen in zijn buik, die soms ook zijn organen aantastten. Hij heeft zich er krachtig doorheen geslagen. Na elke operatie kwam hij hoopvol terug en zodra hij aangesterkt was, ging hij aan het werk en gaf hij weer basketbaltrainingen. De zorg voor zijn gezin stond gedurende die moeilijke jaren bij hem voorop.”

Zijn shirt met nummer 8

“Als 8-jarige jongen begon hij met basketballen bij basketbalvereniging Springfield hier in Berlicum. Hij is veertig jaar lid geweest, vervulde tal van bestuurlijke functies en gaf trainingen aan de jeugd. Twee maanden voordat Arthur stierf hebben ze hem tot erelid benoemd, iets waar hij bijzonder trots op was. In de sporthal hangt bij een wedstrijd van zijn oude team zijn shirt met nummer 8s. Zodra zijn zoon in het herenteam komt, krijgt hij het nummer van zijn vader. Tot die tijd mag niemand dat nummer dragen. Dat vind ik een mooi gebaar.”

Verdriet hoort erbij

“Voor het 50-jarig bestaan van de club wilden ze, naast een jubileumfeest, ook een ander evenement organiseren. Dat is SamenLoop voor Hoop geworden. Mede ter nagedachtenis van Arthur. Dat ze dit drie jaar na zijn overlijden nog voor hem willen doen, doet ons ontzettend veel. Fantastisch dat Springfield niet alleen denkt aan een feest met bier en muziek, maar ook aandacht heeft voor een ander aspect van het leven. Ik vind het belangrijk dat de jeugd zich bewust is van het verdriet rond kanker. Onze kleinkinderen hebben dit van dichtbij meegemaakt en dat heeft enorm veel indruk op ze gemaakt.”

150 handdoekjes en een mooi boekje

“Ik ben vrijwilliger voor de communicatiecommissie om SamenLoop voor Hoop bekend te maken in het dorp. Het begint nu dichterbij te komen. Mijn vrouw en ik zijn er heel druk mee geweest. Ik heb een wandelrooster gemaakt voor de familieleden en vrienden die meelopen. Mijn vrouw heeft op 150 kleine handdoekjes het SamenLoop voor Hoop-logo geborduurd en deze verkocht. Samen hebben we een bridgedrive georganiseerd, waarvan de opbrengst ook naar KWF gaat. En ik heb een deel van de 500 columns die ik heb geschreven gebundeld in een mooi boekje. Middenin staat een stukje over Arthur dat ik schreef toen hij net overleden was. De volledige opbrengst gaat uiteraard ook naar onderzoek naar kanker. Laten we met z’n allen zorgen dat het onderzoek verder komt. Het zou mooi zijn als kanker ooit gestopt kan worden.”

Blijf hopen

“Mijn vrouw en ik hebben van Arthur geleerd om altijd hoop te houden, wat er ook gebeurt. Hij zei weleens: ‘Pap en mam, ik weet ook wel dat het niet de goede kant op gaat. Maar elke dag gebeurt er wel iets positiefs waar ik me op focus.’ Dat kon hij heel goed. Op die manier maakte hij de hele periode wat dragelijker voor zijn gezin.”

 

De SamenLoop Berlicum is op 20 en 21 mei. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer