Sterker dan 10 chemo’s

Petra van Haarlem (rechts op de foto, red.) heeft een drukke baan en is moeder van twee jonge kinderen. Dit jaar is zij voorzitter van SamenLoop Cothen en ze is zeer dankbaar dit te kunnen doen.
donderdag 12 mei 2016

“Zes jaar geleden overleed mijn moeder na een kort ziekbed aan kanker. Niet lang daarna kreeg een goede vriendin borstkanker en besloten we met een groep mee te wandelen op de SamenLoop voor Hoop in Amstelveen. Dit heeft zoveel indruk op me gemaakt. Het samenzijn met lotgenoten geeft een enorm mooie emotionele lading. Het geeft de mensen die ziek zijn kracht, daar kunnen tien chemo’s nog niet tegenop. Delen geeft hoop en kracht, dat is wat er gebeurt tijdens een SamenLoop. Ik wist het zeker; dit wil ik organiseren in mijn eigen gemeente. Ik heb mijn buurvrouw Anja van der Salm (links op de foto, red.) benaderd en zij wilde zich graag inzetten als vicevoorzitter. Samen hebben we een mooi team bij elkaar gekregen waar ik ontzettend trots op ben! Alle commissieleden hebben keihard gewerkt om er een prachtige SamenLoop van te maken.”


Hartverwarmend
SamenLoop Cothen vindt op 21 en 22 mei plaats bij voetbalvereniging SVF. De samenwerking is hartverwarmend. De drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede kleuren paars. Winkels hebben een paarse loper voor de ingang liggen en er gaat een paarse wc-pot van tuin tot tuin waarin mensen geld kunnen doneren. Het is enorm spannend welk bedrag we uiteindelijk ophalen.”


Emotioneel
De voorzitter van SamenLoop Cothen kijkt het meest uit naar de Kaarsenceremonie. “Dit is hét moment om stil te staan bij iedereen die de strijd tegen kanker verloren heeft. Het zal ook voor mij emotioneel zijn omdat ik dan mijn moeder herdenk. SamenLoop voor Hoop is een feest met een lach en een traan. De verbinding en saamhorigheid onder de deelnemers maakt het zo bijzonder. Ik ben zeer dankbaar dat ik, samen met mijn team, mensen die ziek zijn wat extra’s kan geven. Heel even kunnen ze ‘vergeten’ dat ze ziek zijn. Dit kon mijn moeder helaas niet meer meemaken.”

 

Bezoek SamenLoop Cothen op 21 en 22 mei of bekijk wanneer er een SamenLoop bij jou in de buurt plaatsvindt in het overzicht per provincie.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer