“Hij was 15 en regelde zijn eigen uitvaart”

De zoon van Tanja overleed vorig jaar op 15-jarige leeftijd aan acute leukemie. Twee jaar eerder verloor ze haar moeder aan kanker. Ter nagedachtenis aan Dylan en om iedereen die met kanker te maken heeft een hart onder de riem te steken, werd op initiatief van vrienden Team Dylan opgericht voor SamenLoop Cuijk.
maandag 29 augustus 2016

Tanja van der Linden (42) komt uit Nijmegen waar ze samenwoont met Ivo Poulisse (39). Tanja vertelt over de ziekte van Dylan: "In januari 2013 kregen we te horen dat hij leukemie had. Hij is twee jaar behandeld en kreeg last van veel complicaties: epileptische aanvallen, heftige reacties op chemotherapie, geen conditie, slappe spieren. Al die tijd bleef hij positief en grappen maken. Wel zei hij: ‘Als het terug komt mam, weet ik niet of ik het nog een keer zou doen’. Anderhalve week na de behandeling zaten we alweer in het ziekenhuis en bleek dat de leukemie terug was."

Geen emotie

"Dylan reageerde nu heel anders, hij toonde geen enkele emotie. Dit terwijl hij de jaren ervoor zo sterk was. Uit een gesprek met de artsen bleek dat Dylan alleen voor mij de zware behandeling zou willen ondergaan. Voor hemzelf hoefde het niet meer. Ik heb een heel goed gesprek met hem gehad en zei: ‘Dylan dit mag je niet voor mij doen, je moet het voor jezelf doen’. Ik vond het vreselijk moeilijk, maar ik heb gezegd dat ik achter hem zou staan wat hij ook zou besluiten. Hij wilde de behandelingen niet meer, alleen de chemotabletten wilde hij nog slikken. Na mijn verjaardagsfeestje op 21 april vertelde hij dat hij ook ging stoppen met de chemotabletten. Daarna ging het snel, nog geen week later is hij overleden. Toen hij de keus maakte om niet verder behandeld te worden, heeft hij zijn eigen uitvaart geregeld. Als kind van 15 jaar zat hij met de man van de uitvaart om tafel. Ongelofelijk."

Zwaar

"Mijn moeder, Dylan en ik waren drie handen op een buik. Mijn moeder was al 12 jaar ziek, had keelkanker en een gat in haar keel met een spraakknopje. In 2013, hetzelfde jaar dat Dylan behandeld werd, bleek dat mijn moeder niet meer geholpen kon worden. Ik liep in het ziekenhuis van beneden waar Dylan lag aan een zware chemokuur, naar boven naar mijn moeder om haar in haar laatste week bij te staan. Terwijl ik vocht voor mijn enige kind, regelde ik de uitvaart van mijn moeder. Later heb ik kunnen regelen dat Dylan naast zijn oma begraven kon worden. Hij was daar blij mee en zei: ‘Dat is mooi, dan kan ze op mijn rug kriebelen’. Dichter bij haar kan hij niet zijn."

Team Dylan

"Wij kenden SamenLoop voor Hoop niet. Dylan’s kameraadjes van school kwamen langs om te vragen of ze mee mochten doen voor Dylan in Cuijk. Toen we ons er een beetje in verdiept hadden, besloten we ook mee te doen. Ook de rest van de familie en andere vrienden wilden meedoen. Zo ontstond Team Dylan. Sabine, haar dochter Juulke was het vriendinnetje van Dylan, en haar man Harry Pallandt hebben veel geregeld. Zonder hen hadden we het zo kort voor de SamenLoop niet gered denk ik."

Symbolisch

"Het was geweldig, maar zwaar zo kort na het verlies van Dylan. Het gaf me voldoening en ook kracht, want je bent niet alleen. Iedereen loopt omdat ze iemand kwijt zijn of omdat iemand nog in gevecht is tegen kanker. Het is net één familie, eigenlijk heel gemoedelijk. Tijdens de SamenLoop vroeg Ivo me ten huwelijk op het podium en nu gaan we 11 november trouwen. Het huwelijk staat in het teken van Dylan. Alles is namelijk groen, zijn lievelingskleur: mijn jurk en het pak van Ivo. Symbolisch wordt hij met ons verbonden."

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer