Waarom is SamenLoop paars?

Heb je je ooit afgevraagd waarom paars de kleur van SamenLoop voor Hoop is? Het antwoord ligt helemaal in Japan. De lokale initiatiefnemer daar, meneer Mirura, legt uit waar de kleur paars symbool voor staat.
donderdag 13 april 2017

We hebben het bij SamenLoop voor Hoop vaak over ‘het paarse gevoel’. Als je daar eenmaal mee in aanraking bent gekomen, ben je voor het leven verkocht. Maar waarom is er ooit voor de kleur paars gekozen? Meneer Mirura vertelt ons wat de aanleiding was.

Mirura is de initiatiefnemer van SamenLoop voor Hoop in Japan: ‘Ik heb longkanker gehad en toen ik ziek was en me eenzaam voelde, keek ik ’s ochtends vaak uit het raam om de zon te zien opkomen. De hemel is namelijk vlak voor de zon opkomt prachtig paars gekleurd. De lucht is dan een paar seconden paars, de paar seconden tussen nacht en dag, tussen duisternis en licht.’ Mirura is er als survivor van overtuigd dat dit de kleur is waar alle kankerpatiënten op wachten. Het bewijs dat ze weer een nacht hebben overleefd. Om die reden hebben de deelnemers aan SamenLoop voor Hoop in Japan de dageraad ‘SamenLoop-paars’ gedoopt.

Inmiddels kleurt de Kyoto Tower in Japan elk jaar paars op de avond dat er daar een SamenLoop georganiseerd wordt. Zo weten de kankerpatiënten in het ziekenhuis aan de overkant dat SamenLopers over de hele wereld voor hen in actie komen. Op die manier houden ze ‘het paarse gevoel’ in leven, zodat we samen de dag dichter bij kunnen brengen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer