Het hele dorp leeft mee

Geert Pijlman werd vorig jaar op zijn vakantieadres gebeld met de vraag of hij SamenLoop voor Hoop wilde organiseren in zijn woonplaats. Boijl is het kleinste dorp ooit waar SamenLoop georganiseerd wordt en daar is hij als voorzitter erg trots op.
woensdag 18 mei 2016

“Een vriendin had SamenLoop voor Hoop Dwingeloo gelopen en was zo onder de indruk dat ze dit naar Boijl wilde brengen. Ze belde mij omdat ik al veel ervaring heb met het organiseren van evenementen in het dorp. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van SamenLoop voor Hoop gehoord dus voordat ik ‘ja’ zei wilde ik wel weten waar ik aan zou beginnen. Ik heb het opgezocht en wist meteen, dit wilde ik doen! Dat het zoveel werk was, had ik niet verwacht. Maar het geeft veel energie en maakt zoveel los bij alle betrokkenen. Het evenement brengt een bijzondere saamhorigheid en enthousiasme met zich mee, dat is het allemaal waard!”.

Symbolisch meelopen

De voorzitter staat versteld van alles wat er georganiseerd wordt door de 42 teams die meelopen. “Het hele dorp leeft mee. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of te maken heeft met deze ziekte. Mijn zus heeft darmkanker gelukkig overwonnen. Met z’n allen zetten we de schouders eronder en iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij. We gaan er allemaal voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Het maakt zoveel creativiteit los in ons kleine dorp. Zo zijn er bijvoorbeeld voetjes van papier gemaakt. Deze voetstappen kun je kopen voor 15 euro. De voetstappen komen op een grote voet op het evenemententerrein en zo kan iemand die zelf niet in staat is mee te lopen, symbolisch meelopen.”

High five

“Dit evenement brengt jong en oud in beweging. Zo doen alle leerlingen van de basisschool in Boijl mee. De jongste kinderen lopen zaterdag en zondag 24 minuten. Ze doen dit in de binnenbaan van het parcours in tegengestelde richting van de andere deelnemers zodat ze elkaar een high five kunnen geven. Dit zal een mooi gezicht zijn. De oudste leerlingen lopen de 24 uur met de volwassenen mee. Een van de hoogtepunten zal de kaarsenceremonie zijn. Tijdens deze ceremonie zullen jongeren die een vader aan kanker hebben verloren, een lied ten gehore brengen. Heel indrukwekkend en emotioneel.” SamenLoop voor Hoop Boijl vindt plaats op 21 en 22 mei aan de Kerkweg. “We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt want we lopen in een stuk weiland. Het was een enorme uitdaging het weiland in te richten als locatie voor SamenLoop voor Hoop. Maar het is gelukt en we zijn er helemaal klaar voor!”

Bezoek Samenloop Boijl komend weekend 21 en 22 mei of bekijk wanneer er een SamenLoop bij jou in de buurt plaatsvindt in het overzicht per provincie.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer