Fantastische opbrengst

De tweede editie van het 24-uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop dat op 20 en 21 mei in het Van Tuyllpark in Zoetermeer plaatsvond, heeft 95.881 euro opgebracht.

Na de slotronde van de estafette nam Hans Warmerdam namens KWF Kankerbestrijding de cheque in ontvangst. Het bedrag dat bijeen is gebracht door circa duizend lopers, vele bezoekers en sponsoren is bestemd voor kankeronderzoek.

Na de officiële opening door burgemeester Aptroot en het aansteken van de eeuwige ‘vlam van hoop’, liepen (ex-)kankerpatiënten (eregasten) en hun team de eerste ronde onder muzikale begeleiding. Aangemoedigd door familieleden en bezoekers werd de emotionele toon gezet voor de 24-uurs wandelestafette. De 24 uur staan voor 24/7 leven met kanker: samen tegen kanker, eregasten een hart onder de riem steken, overledenen herdenken en met elkaar het leven vieren. Artiesten die belangeloos optraden zorgden voor een aaneensluitende muzikale en feestelijke stemming.

Acties van teams
Vijfendertig teams liepen non-stop in estafettevorm op en om de atletiekbaan van Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion en JJ Music House. Dit jaar deden er ook bedrijventeams mee. Maanden van tevoren verkochten teamleden wenszakken waarop een persoonlijke boodschap geschreven of getekend kon worden. Tijdens het evenement bemanden teamleden kramen en verkochten van alles voor het goede doel, van sieraden tot aan suikerspinnen en loterijen. Met een online-actiepagina konden teams dit jaar hun eigen acties opzetten en kon er online gedoneerd worden.

Kaarsenceremonie
Een hoogtepunt van de SamenLoop was de kaarsenceremonie. Na het voorlezen van een gedicht van Stadsdichter Robbert Roos, werd het verhaal van eregasten Sabine en Michelle gedeeld. Teamcaptains liepen met hun team langs het door zo’n vierduizend wenszakken met kaars verlichte wandelparcours. Door het SamenLoop-lied, gezongen door Pagaja, de persoonlijke boodschappen op wenszakken en saamhorigheid van alle aanwezigen, werd het voor iedereen een gedenkwaardig moment aan mensen die zijn overleden aan kanker.

Kinderloop
Op zondagmorgen, na een kinderact van Serendipity werd de 24 minuten durende kinderloop geopend door de net genezen verklaarde vijfjarige Maurits. Naast het lopen konden de kinderen zich vermaken met springkussens, een stormbaan en clown. Ook konden ze een wens op een spandoek schrijven.

Slotronde
Lopers en eregasten sloten het wandelevenement gezamenlijk af door samen de laatste ronde te lopen. Voorzitter Michel van den Bosch kijkt terug op een fantastische SamenLoop: “Een resultaat als dit bereiken we door samen schouder aan schouder ervoor te gaan. We zijn trots op de inzet van iedereen en op elke grote en kleine bijdrage die deelnemers, vrijwilligers, sponsoren van vele Zoetermeerse bedrijven bijeen hebben gebracht.“

De organisatie verwacht dat het bedrag nog hoger zal worden met de verkoop van kaarten voor de SamenLoop SummerParty op 25 juni 2017.

Fotograaf: Sander van den Berg

Voor vragen kun je mailen naar communicatie@kwfzoetermeer.nl

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld

Contactpersoon bij noodgeval
Het veld "Contactpersoon" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer contactpersoon" is niet ingevuld of niet goed ingevuld, max. 10 cijfers
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer