Organisatie

Elke SamenLoop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, soms in samenwerking met ambassadeurs. We stellen ze aan je voor.

Voorzitter

Hans Ardon

Mijn droom en passie waarom ik mij inzet als vrijwilliger voor KWF Kankerbestrijding.
Mijn naam is Hans Ardon, 65 jaar, als vrijwilliger al enkele jaren nauw betrokken bij KWF Kankerbestrijding en de daaraan verbonden organisatie van de beleving “SamenLoop voor Hoop”. Samen met veel vrijwilligers organiseren wij voor de tweede keer de SamenLoop in Papendrecht. Waarom doe ik dit?
Miljoenen mensen delen een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

In mijn familie en directe kennissen en vriendenkring ken ik helaas veel mensen die de strijd tegen kanker moesten opgeven of nog steeds bezig zijn om kanker te overwinnen. Voor mij persoonlijk een reden om mij hiervoor met hart en ziel in te zetten.

Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Als vrijwilliger van KWF Kankerbestrijding draag ik mijn steentje bij om er alles aan te doen om dit waar te maken. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Ik weet zeker dat we kanker kunnen terugdringen en onder controle kunnen brengen. Want samen brengen wij de dag dichterbij dat we kanker kunnen verslaan”. 

 Hans Ardon, vrijwilliger KWF Kankerbestrijding.

Teamwerving

Sandra Hollander

Mijn naam is Sandra Hollander en nadat ik bij de Samenloop van 2015 als teamcaptain van het Popkoor Papendrecht benaderd werd door Hans Ardon met de vraag of ik in het bestuur van het KWF wilde, hoefde ik daar geen moment over na te denken. En toen er binnen het bestuur de vraag kwam of er weer een Samenloop moest komen in Papendrecht, zei het voltallige bestuur JA!

Ook in mijn directe omgeving heb ik veel dierbaren verloren en dierbaren die er nog steeds mee geconfronteerd worden. Het verdriet, de pijn en de onmacht die je dan voelt, zijn genoeg reden om me in te zetten voor het KWF. Bijna iedere familie wordt geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte. Gelukkig zijn de onderzoeken en studies naar genezing van kanker in volle gang. Maar daar is geld voor nodig, veel geld!

En juist een Samenloop is dan een prachtige, indrukwekkende beleving om er als een grote saamhorige groep een steentje aan bij te dragen. Vandaar ook dat ik er voor gekozen heb om teams te werven. Ik hoop dat heel veel teams zich zullen aanmelden en we weer een prachtige beleving zullen ervaren met elkaar.

Sponsoring

Marjel van de Merwe

Onderzoek naar de behandeling van kanker is erg belangrijk. Uit eigen ervaring ken ik de verschillen in behandeling van borstkanker vroeger en nu. Tegenwoordig is men met de behandeling zoveel verder dankzij veelvuldig onderzoek. De overlevingskansen zijn enorm verbeterd en de behandeltrajecten zijn “aangenamer”. Met de Samenloop voor Hoop steunen we het KWF en daarmee het onderzoek naar behandelingen van kanker. Ik wil me graag inzetten om deze loop mee te helpen organiseren zodat er geld opgehaald kan worden om nog meer onderzoek mogelijk te maken.

Toen Irma Puts mij benaderde om mee te werken in de organisatie van dit evenement hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind dat je altijd moet proberen iets voor een ander te doen als dat binnen je mogelijkheden ligt. Graag wil ik me dan ook inzetten om patiënten te laten profiteren van de vooruitgang die medici kunnen boeken dankzij initiatieven zoals Samenloop voor Hoop. Samen gaan we er voor!

PR en Communicatie

Wilma Havermans

Hallo, wat leuk dat je op onze site bent! Ik ben Wilma en ik doe - net als in 2015 - de PR en communicatie voor de SamenLoop in Papendrecht. Omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik ervan hou om mensen blij te maken. En als dat mensen zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is dat nóg mooier!

Ik hou er persoonlijk niet zo van om te zeggen dat ik kanker 'overwonnen' heb. Ik heb het namelijk niet als een gevecht ervaren, maar als iets dat je ondergaat. De doktoren vechten voor je en jij kunt er alleen maar zo positief mogelijk mee omgaan, gesteund door de mensen in je omgeving. En dat laatste is nu precies wat de SamenLoop zo mooi maakt. Prachtig om die saamhorigheid te zien tijdens de SamenLoop! Dát is volgens mij wat mensen kracht geeft. O ja, en dat de deelnemende teams met inventieve acties ook nog veel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker is mooi meegenomen ;-)

Ik zie je graag in het Vondelpark op 23 en 24 juni 2017!!

Logistiek

Henk Scheermeijer

Ik werd benaderd door Piet van Herk met wie ik 40 jaar heb samengewerkt bij de firma Pon Power. Helaas werd Piet vorig jaar door kanker getroffen.  Ook heb ik diverse familieleden verloren aan kanker.

Bij Pon Power was ik 20 jaar lang magazijn- en expeditiechef. Daarnaast was ik
 verantwoordelijk voor de nationale en internationale transporten en de laatste 15 jaar facilitair beheerder en verantwoordelijke voor verbouwingen en nieuwbouw coördinator. Zo heb ik dus de nodige ervaringen opgedaan, die ik bij een grote operatie als een SamenLoop goed kan gebruiken.

Nu ik 20 maanden met pensioen ben, ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Het verzoek om mee te helpen met de organisatie van de tweede Papendrechtse SamenLoop kwam dus als geroepen. Fijn dat ik mee kan helpen dit tot een succes te maken!

Secretaris

Valerie Vangeleijn

Penningmeester

Bianca de Bot

Ik ben Bianca de Bot-Strijbos. Ik ben 43 jaar, getrouwd met Theo de Bot en moeder van 2 kinderen Joyce (16) en Sven (10).

Mijn motivatie om mee te doen aan de Samenloop voor Hoop is dat Sven in 2007 Acute Lymfatische Leukemie heeft gehad. Hij is 2 jaar lang behandeld met chemotherapie. Dit is een helse periode voor ons als gezin geweest. Wij hebben het geluk gehad dat Sven nu een kerngezonde jongen is.

Wij hebben als 'Team Sven' in 2015 meegedaan aan de Samenloop voor Hoop in Papendrecht. Dit heeft een hele diepe indruk op ons gemaakt. Daarom heb ik mij als commissielid financiën aangemeld, omdat ik dan mijn steentje kan bijdrage aan deze hele mooie organisatie.

Regisseur SamenLoop

Jasper Ardon

Mijn naam is Jasper Ardon, 26 jaar en ik ben al enkele jaren betrokken bij het KWF als zijnde vrijwilliger. Tijdens de eerste Samenloop voor Hoop heb ik de rol als regisseur op mij genomen. Dit betekent dat ik samen met nog een persoon verantwoordelijk was voor het entertainment tijdens de Samenloop. Ook deze keer zal ik die rol op mij nemen en zorgen voor een leuk programma vol met leuke artiesten! 

Wat mij is bijgebleven aan de Samenloop voor Hoop is de enorme saamhorigheid. Het weer was niet altijd even mooi te noemen maar ik zag dat iedereen bereid was elkaar te helpen en iedereen stond voor elkaar klaar als hij/zij het even moeilijk had. Dat gaf mij een heel groot gevoel van voldoening als zijnde vrijwilliger. 

De reden dat ik als vrijwilliger werkzaam ben bij de Samenloop voor Hoop is omdat ik de ziekte kanker steeds vaker in persoonlijke kringen mee maak. Vaak zie je het grote verdriet, de wanhoop en de grote onzekerheid. Ik hoop dat we met z'n allen de ziekte kanker de wereld uit kunnen helpen en de mensen met de gestelde diagnose een sprankje hoop in de duisternis kunnen geven.

Vrijwilligers

Hans Kuiters

Mijn naam is Hans Kuiters en ik ben woonachtig in het mooie dorp Streefkerk. Iedereen heeft wel een verhaal over of met kanker. Het gaat meestal gepaard met veel verdriet en dan wil je proberen om je steentje bij te dragen. Kanker is helaas echt een keerpunt in veel levens en kanker heb je niet alleen.

In 2015 had mijn vrouw zich ingeschreven voor de Samenloop voor Hoop in Papendrecht. Zij en 2 goede vriendinnen hebben met veel motivatie en passie een groot team samengebracht en veel acties ontplooid om een mooi bedrag voor KWF in te zamelen. Wij hebben destijds met het totale gezin en veel vrienden en familie hieraan meegeholpen. Tijdens die loop viel het mij op dat de aanwezige mensen op de Samenloop erg enthousiast waren. Er was een goede sfeer, veel beleving, saamhorigheid, betrokkenheid en gezelligheid.

Wij hadden vriendschap gekregen met de voorzitter en die kwam ons dit jaar weer vragen of wij weer voor 2017 een team samen wilde stellen. Hierop hebben wij door diverse redenen helaas nee moeten zeggen maar wij hebben wel aangegeven dat wij als vrijwilliger in de commissie deel wilde nemen. Zo gezegd zo gedaan. Ik wilde nu ook graag een persoonlijke bijdrage leveren in de strijd tegen deze ziekte.

Ik gun iedereen die nu met kanker te maken heeft ook door te mogen leven. Dát is het mij al waard om mee te willen werken aan een nieuwe samenloop in 2017. Wij hebben echt heel veel vrijwilligers nodig. Dus doe mee, loop mee, leef mee en meld je ook aan als vrijwilliger.

 SamenLOOP is steeds een stapje dichterbij!

Organisatie Ceremonies

Ceremonies

Dat gezicht ken ik wel, zullen velen van u denken, maar als u niet meer weet waarvan stel ik mij graag nog even voor.

Als echte schapenkop kwam ik ongeveer 30 jaar geleden als kapper in Papendrecht wonen en daar woon ik nog steeds en met veel plezier.

Op dit moment ben ik gemeenteraadslid maar mocht ook 4 jaar wethouder zijn, als gemeenteraadslid en wethouder gaat het wel en wee van onze inwoners je aan het hart. Veel gesprekken gevoerd over alles wat er leeft in onze mooie gemeente, gesprekken met mantelzorgers, inwoners die moeten leven van een klein inkomen. Maar ook gesprekken over gezondheid en ziek zijn, natuurlijk is het op zijn minst niet prettig als je gezondheid je in de steek laat maar als het levensbedreigend is dat is toch van een andere orde.

Zoals zovelen heb ook ik in mijn naaste omgeving familie en vrienden zien vechten tegen kanker sommige wonnen de strijd anderen niet. Gelukkig lukt het in steeds meer gevallen deze ziekte te overwinnen maar dat is niet genoeg. Er is nog veel onderzoek nodig en dat kost geld en daarom lopen we samen te hoop.

Ergens in september was ik als raadslid bij de Kick Off van SamenLoop voor Hoop 2017 en van de eerste officiële handeling van onze nieuwe burgemeester.

Een volle zaal bij speeltuinvereniging de Zonnebloem en veel heel veel belangstelling. Na de nodige plichtplegingen nam Hans Ardon nog even het woord en deelde mee dat er nog verschillende vacatures waren in de organisatiecommissie. Er werd nog gezocht naar een penningmeester en naar een lid dat vorm wilde geven aan de drie ceremonies, de opening sluiting en lichtjes ceremonie. En juist de laatste sprak mij aan en heb ik mij voor aangemeld. In de editie 2015 welke veel indruk op mij heeft gemaakt waren de ceremonies wel heel bijzonder.

Graag zet ik mij bij de editie 2017 samen met alle vrijwilligers dan ook in om van deze ceremonies iets bijzonders te maken.

 Tot slot: ik zoek nog een creatieve duizendpoot om samen met mij van de ceremonies een onvergetelijke herinnering te maken!

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer