Bron: Suus' Fotosjop

Wie zijn er betrokken bij de organisatie?

De SamenLoop voor Hoop wordt helemaal georganiseerd door mensen uit Vollenhove en omgeving. Daarnaast krijgen we steun van ambassadeurs. We stellen ze graag aan je voor.

Frederik Metselaar

Initiatiefnemer en voorzitter

Vanaf 2011 ben ik betrokken geweest bij de organisatie van diverse edities van de SamenLoop voor Hoop in Zwolle en in Almelo 2017. Mijn vader overleed in 2010 aan kanker en ik voelde me enorm machteloos, net zoals zovelen die in contact komen met kanker. Door een bijdrage te leveren bij de organisatie van de  SamenLoop kreeg ik het gevoel iets te kunnen doen. Een gevoel dat ook veel deelnemers met mij deelden door de jaren heen. 

Na mijn verhuizing naar Vollenhove ontstond langzaam het idee om de SamenLoop naar deze regio te halen. En met succes! Vollenhove en alle dorpen om ons heen hebben de SamenLoop hartelijk ontvangen. Laten we er met elkaar een prachtig evenement van maken op 28 & 29 september!

Zendy Lok

Secretaris

Begin 2017 kreeg ik op 39-jarige leeftijd de diagnose lobulair borstkanker. Dit kwam totaal onverwacht en zette vooral alles op z’n kop. Gelukkig heb ik nu alles achter de rug en is de prognose goed. Dit wil ik graag voor iedereen. Daarom werk ik graag mee aan deze Samenloop voor Hoop om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.  

Lisanne van Stormbroek

Ceremonies

Een paar jaar geleden ben ik bij de SamenLoop voor Hoop in Zwolle geweest, om te kijken wat dit evenement inhoudt. Toen Frederik vertelde dat hij dit ook in Vollenhove wilde gaan organiseren, heb ik gelijk aangegeven dat ik hem daarbij wilde helpen. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft (gehad) met kanker, of heeft er zelf mee te maken. Omdat we kanker het liefst willen voorkomen en tot die tijd de levenskwaliteit van kankerpatiënten willen verbeteren, is het zo belangrijk om hier onderzoek naar te doen. Tijdens de SamenLoop voor Hoop Vollenhove proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om hier ons steentje aan bij te dragen.


Daarnaast is dit evenement ook bedoeld om met elkaar het leven te vieren en stil te staan bij kanker. Dit doen we onder andere door verschillende ceremonies te organiseren tijdens deze dag en daar zal ik, samen met mijn commissie, proberen zo goed mogelijk invulling aan te geven. We gaan er met elkaar een prachtig evenement van maken en hopelijk zie ik jullie allen op 28 & 29 september!

Marloe Henselmans

Coördinatie eregasten

December 2017 trof ik een aantal enthousiaste commissieleden die op het kerkplein in Vollenhove de Samenloop aan het promoten waren, wat Top dacht ik toen.

Mijn voornemen voor 2018 was om vrijwilligerswerk op te gaan pakken en dit leek mij een hele mooie actie. Met zijn allen een Samenloop organiseren met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. Hier wil ik me zeker voor inzetten.  Tijdens de eerste informatieavond heb ik mij aangesloten bij de commissie Eregasten. Na een aantal bijeenkomsten van de commissie heb ik de rol als commissiehoofd op me genomen, om samen met andere commissieleden een mooi programma te maken voor de Eregasten tijdens de Samenloop. Een speciaal programma voor mensen die helaas in hun leven met kanker te maken hebben gekregen in welke vorm dan ook.

Ook ik heb van dichtbij mensen zien strijden tegen deze rotziekte en daarom is het zo belangrijk dat er mogelijkheden onderzocht  worden om deze ziekte steeds meer de baas te worden en mensen hoop en kansen te kunnen bieden. De Samenloop is daarom ook zo mooi evenement en initiatief, samen met elkaar iets doen maar ook samen stilstaan en samen herdenken maar vooral ook samen het leven te vieren.

Jeannette Heetebrij

Penningmeester

Via Facebook zag ik voorbij komen dat het de bedoeling is om een Samenloop voor Hoop in Vollenhove te organiseren. Een oud collega heeft een keer meegelopen bij een Samenloop en haar verhaal is me bij gebleven. Zo'n mooi en goed evenement, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat de vreselijke ziekte met je doet, mijn moeder is in 2013 overleden aan longkanker. Vandaar dat ik er voor ga om er een mooi evenement van te maken. Het leven te vieren met de mensen die genezen zijn, mensen te bemoedigen die hard aan het knokken zijn en de mensen te herdenken die niet meer bij ons zijn.

We zetten ons in om met zoveel mogelijk mensen dit evenement te beleven en hiermee zoveel mogelijk geld te mogen binnenhalen dat gebruikt kan worden voor onderzoek en hopelijk genezing van kanker.

Simon Dragt

Catering

Onze enthousiaste voorzitter Frederick vroeg mij of ik niet wat wilde betekenen voor De SamenLoop voor Hoop in Veno, want jij als echte Venose kent zoveel mensen en dat is altijd makkelijker dan voor een import Venose. Daar hoefde ik niet over na te denken en heb gelijk ja gezegd. Want ook ik heb, zoals zovelen, in de familie, vrienden en klanten kring heel wat ellende en verdriet meegemaakt.

Wat is er dan mooier om je in te kunnen zetten voor het goede doel. Om samen geld in te zamelen voor onderzoek, maar ook steun te verlenen aan hen die een dierbare hebben moeten missen of die genezen zijn van de kanker en nu de draad weer moeten oppakken. Zoals dat gebeurd in het Toon Hermans huis in Emmeloord, waar wij als Samenloop Vollenhove geld aan mogen doneren. Wat geeft dat een goed en dankbaar gevoel.

En tot slot en zeker niet onbelangrijk het leven te vieren.

Sigriet Zelhorst

Coördinator vrijwilligers

Waarom zet ik me in voor de SamenLoop voor Hoop:

Twee jaar geleden overleed mijn moeder, na nog geen jaar ziek te zijn geweest, aan lymfeklierkanker. Ze was al op leeftijd, maar om als dochter je moeder zo te zien vechten om uiteindelijk toch de strijd te verliezen, is verschrikkelijk.

Vorig jaar september werd ik uitgenodigd om naar de informatieavond van de SamenLoop voor Hoop te komen. Het sprak me meteen aan en tijdens die avond voelde ik dat ik mee wilde doen. Omdat ik zelf vrijwilligerswerk doe, vind ik de commissie Vrijwilligers wel bij me passen. 

Leonie Everts

Logistiek en Veiligheid

Op de vraag of ik mij wilde inzetten voor dit mooie initiatief, gekoppeld aan dit goede doel hoefde ik niet na te denken. Als ik met deze Samenloop Voor Hoop kan zorgen dat er meer onderzoeken kan worden gedaan en daardoor meer mensen deze ziekte overleven, doe ik dit maar al te graag. In mijn eigen omgeving heb ik helaas gezien hoe belangrijk die onderzoeken zijn.

Als bijna afgestudeerde eventmanager ga er met mijn kennis, maar vooral met mijn enthousiasme voor zorgen dat de logistiek allemaal top geregeld is tijdens dit bijzondere evenement.  

Iets meer over mij? Leonie Everts, geboren in Marknesse, competitief, sportief en muziekliefhebber.

Barry Heetebrij

Amusement

Mijn naam is Barry Heetebrij, geboren en getogen in Vollenhove. Ik ben benaderd door Frederik Metselaar of ik mij wil inzetten voor de Samenloop voor Hoop in Vollenhove. Het is prachtig initiatief/evenement en zodoende heb ik ja gezegd en vervul ik de commissie/post: Amusement!

Deze post heb ik genomen omdat ik nogal van entertainment en gezelligheid hou. Een goed voorbeeld is Muziek. Muziek ontroerd iedereen! Je krijgt dat mensen bij een bepaald lied terugdenken aan een bepaald moment, en dat zorgt voor kippenvel momenten met een zowel lach en een traan.

Nogmaals voel ik me vereerd om dit te mogen doen en ik hoop dat zo veel mensen zich aanmelden voor dit prachtige evenement/doel!              

Willeke Hulleman

Team Communicatie

Met vier enthousiaste mensen zorgen we dat je op de hoogte blijft van alles wat we organiseren rond de Samenloop voor Hoop. Via deze website, Facebook, Twitter en de lokale kranten en omroep. Het is mooi om te zien hoe iedereen meewerkt om van de Samenloop een mooi evenement te maken. Het zal zeker een succes worden, want op het land Veno zijn we goed in het neerzetten van bijzondere evenementen. Voor mij is de Samenloop voor Hoop een mooie manier om mensen die te maken hebben (gehad) met kanker te steunen.

Yvonne Jongman

Coördinator kinderloop

Hallo ik ben Yvonne Jongman en woon in Vollenhove. Toen ik in augustus 2016 te horen kreeg dat ik borstkanker had was dat wel even schrikken. Na een jaar van chemo, operaties en bestralingen wil ik deze periode graag positief afsluiten door het helpen met het organiseren van een SamenLoop voor Hoop. Ik zal me vooral gaan inzetten voor de Kinderloop en hoop dat we er met elkaar een fantastisch evenement van gaan maken.

Meer informatie over de Kinderloop
Wil je meer informatie over de Kinderloop? Mail dan gerust op kinderloop@samenloopvollenhove.nl

Christa Druif

Teamwerving

Waarom ik mij wil inzetten voor de Samenloop voor Hoop? Over die vraag hoef ik niet lang na te denken! Net als velen heb ook ik van dichtbij te maken met de ziekte kanker.


Niet alleen mijn vader maar ook mijn lieve vriendin zijn in strijd tegen deze ziekte. Van dichtbij zie ik en maak ik mee wat voor een impact de ziekte kanker eigenlijk heeft. Ik zie dan ook de noodzaak dat er onderzoeken worden en blijven gedaan naar HET medicijn dat de ziekte kanker, in welke vorm dan ook, geneest. Want iedereen wil toch dat je geliefde zo lang en gezond mogelijk in je midden blijft!

Naast mijn inzet in de organisatie loop ik ook met een vriendenteam om geld in te zamelen voor dit goede doel. Ben je net als mij ook geïnspireerd om wat te beteken voor de Samenloop voor Hoop: geef je snel op met een team en loop mee met de Samenloop voor Hoop Vollenhove op 28 & 29 september a.s.

Mathijs Timmer

Webbeheer

Als diabetespatiënt weet ik hoe fijn het is dat er onderzoek wordt gedaan naar verlichting en misschien wel genezing. En dit geldt natuurlijk ook voor onderzoeken die het KWF doet tegen kanker. Na dat ik vorig jaar met de SamenLoop voor Hoop in Zwolle heb meegelopen en Frederik mij vroeg een rol van betekenis te kunnen zijn voor de SamenLoop in Vollenhove heb ik direct ja gezegd.

Het lijkt me prachtig om zo'n mooi evenement in Vollenhove te hebben waar zo veel mensen een mooie dag gaan beleven, alsmede dat er door de opbrengsten nog meer onderzoek gedaan kan worden tegen deze vreselijke ziekte.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer