Jolanda van Drempt

‘Waarom ik mee doe met de Samenloop voor Hoop als eregast?’, werd mij gevraagd. Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Mijn dochters hebben het initiatief genomen om te lopen en hebben mij daarbij betrokken.

Mijn naam is Jolanda van Drempt, nu 52 jaar oud, moeder van twee tienerdochters van 15 en 14 jaar. Ik ben werkzaam in het MST te Enschede als oncologieverpleegkundige en woon samen met Martin, die ook 2 dochters heeft van 28 en 30 jaar.

‘Waarom ik mee doe met de Samenloop voor Hoop als eregast?’, werd mij gevraagd. Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Mijn dochters hebben het initiatief genomen om te lopen en hebben mij daarbij betrokken. Persoonlijk sta ik niet zo graag op de voorgrond, maar voor mijn meiden hoort dit bij het verwerkingsproces. En hoe mooi is het dan om dat samen te doen!

In mei 2018 werd bij mij de diagnose triple-negatieve borstkanker vastgesteld. Het proces is enorm snel gegaan. Van diagnosestelling doorlopen ben ik binnen 4 weken gestart met chemotherapie.

Om het operatieproces te vergemakkelijken was het de bedoeling om de tumor eerst te laten slinken door de chemo. Maar de tumor lijkt niet goed te reageren, na 3 kuren werd bij de controle MRI duidelijk dat het tumorproces iets was toegenomen. Ik moest direct door naar de volgende fase en dat is 12 weken lang wekelijks Taxol.

In mijn hoofd was de onzekerheid toegeslagen en ik wilde graag dat de tumor verwijderd werd, wetende dat er daarna niet meer gecontroleerd kan worden of chemo überhaupt iets doet.

Met de oncoloog besloten na 3 Taxolkuren opnieuw een MRI te maken en daarna een operatie te plannen. Dit keer reageerde de tumor gelukkig wel goed op de Taxol, desondanks wilde ik gelijk de tumor uit mijn lijf hebben, dus hebben we het schema omgegooid en werd ik eerst, borstsparend, geopereerd.

Operatie is geslaagd en na de herstelperiode heb ik de resterende Taxol-kuren afgemaakt, met hoofdhuidkoeling, om mijn ondertussen teruggekomen haren te behouden. Na de kuren ben ik aansluitend nog 16 keer bestraald en bleek het verstandig om na de bestraling aansluitend door te gaan met chemotabletten.

Mijn ervaring met deze tabletten, vanuit mijn beroep, zijn niet louter positief en helaas ook ik krijg alle bijwerkingen die op het lijstje staan. Ik verlies 4,5 kg in 4 dagen tijd en heb ondertussen de blaren op mijn voeten staan tgv het hand/foot syndroom. Ik heb de eerste kuur niet afgemaakt, de klachten gemeld en een week langer rust gehad om vervolgens de tweede kuur op 75% te proberen.

Dat ging redelijk goed dus vol goede moed kuur 3 aangegaan waarbij het hand/foot syndroom in alle hevigheid terugkeerde. Wederom gestopt en in goed overleg besloten dat het nu genoeg geweest was. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dit medicijn niet te verdragen.

Na dit laatste bezoek bij de oncoloog hebben we een hersteloperatie voor de andere borst ingepland en die heb ik ook goed doorstaan. Ik ben nu zover dat ik langzaamaan terug wil gaan keren in het arbeidsproces en ga daar na deze vakantieperiode mee starten. En natuurlijk samen met mijn dochters de Samenloop voor Hoop bijwonen!

 

Warme groet,

Jolanda

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer