Wie zijn er betrokken bij de organisatie? Elke SamenLoop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, soms in samenwerking met ambassadeurs. We stellen ze aan je voor.

Henk van der Beek

Voorzitter

Iedereen kent wel iemand in zijn naaste familie of kennissenkring, die deze vreselijke ziekte overkomt. We zien hoe slopend deze ziekte kan zijn.

Maar er is hoop; op dit moment is het genezingspercentage meer dan 60%. Mijn wens is 100% en daarom zet ik mijn, als voorzitter van KWF Hengelo en de SamenLoop voor Hoop Hengelo hier voor in. 

We willen er een fantastisch evenement van maken met een lach en een traan. We hopen op een recordopbrengst, zodat we een mooi bedrag kunnen overmaken aan KWF Nederland voor onderzoek en bestrijding van kanker.

 

Rene Hartman

Penningmeester

Enige tijd geleden werd ik gebeld met de vraag: "wil jij je inzetten als vrijwilliger voor het KWF" en daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Kanker,wie niet zou je bijna kunnen zeggen, ook in mijn familie en kennissenkring is dit aan de orde.

Als penningmeester voor de SlvH 2019 Hengelo, wil ik daarom mijn steentje bijdragen om samen met een enthousiast team vrijwilligers te zorgen voor een hoge opbrengst van deze eerste samenloop, waardoor verder kankeronderzoek kan worden bekostigd.

 

Jan van Halst

Ambassadeur

Heel blij zijn wij met de toezegging van Jan van Halst om ook dit keer weer ambassadeur te zijn voor de SamenLoop voor Hoop Hengelo. Hieronder vertelt hij waarom hij betrokken is bij dit evenement.

De SamenLoop voor Hoop Hengelo is een 24 uurs wandelestafette met aandacht voor kanker. Naast de sportieve uitdaging is er ook plaats voor amusement.

Ik draag deze SamenLoop een warm hart toe. Als ex profvoetballer weet ik als geen ander hoe belangrijk je gezondheid is. Iedereen kent wel iemand in zijn directe omgeving die gesloopt wordt door deze vreselijke ziekte of er aan overleden is. Juist dit soort initiatieven zijn essentieel om deze ziekte de wereld uit te helpen. 85% van de opbrengst gaat daadwerkelijk naar kankeronderzoek. Het gaat niet alleen om zoveel mogelijk geld op te halen.

Tijdens de kaarsenceremonie op vrijdagavond 6 september staan we stil bij de mensen die het niet gered hebben. Ik hoop dan ook dat er veel mensen aanwezig zullen zijn en de nabestaanden een steun in de rug geven. 
Ik wens de organisatie een fantastisch evenement toe en hoop dat er bij de sluitingsceremonie een geweldig bedrag op de teller staat.

Warme groet, Jan van Halst

 

Karin van Halst

Sponsoring

Mijn naam is Karin van Halst. Ik ben benaderd om mee te werken aan de SamenLoop voor Hoop. Net als iedereen ken ik in mijn omgeving een aantal mensen die zijn getroffen door kanker en helaas ook een aantal mensen die hieraan zijn overleden. Zoals mijn eigen vader 2 jaar geleden. Na een aantal jaren te hebben gecollecteerd voor het KWF, leek het mij leuk om op een andere wijze een bijdrage te kunnen leveren voor het KWF.

Samen met Wim Hulleman ben ik verantwoordelijk voor de sponsoring van de SamenLoop voor Hoop Hengelo. Wij zijn op zoek naar sponsoren in de vorm van een dienst of financiële bijdrage.

Wil jouw bedrijf zich verbinden aan deze SamenLoop voor Hoop? Of wil je graag een bedrag doneren of op een andere manier een steentje bijdragen?
Laat het ons weten, wij vertellen je er graag meer over. 
Mail ons:slvh.hengelo.sponsoring@gmail.com.

 

Wim Hulleman

Sponsoring

Ik ben Wim Hulleman, 67 jaar oud en getrouwd. Ben geboren in Hengelo, maar woon al meer dan 40 jaar in Oldenzaal, dus een echte Boeskool geworden. Ik ben wel 40 jaar in Hengelo werkzaam geweest als Fysiotherapeut vooral in de Hasseler Es. Ik heb 4 kinderen en ben opa van 7 kleinkinderen.

In 2000 is mijn eerste vrouw, Anneke, aan kanker overleden. Sindsdien ben ik op de één of andere manier wel betrokken geweest bij sportieve evenementen die geld ophalen tegen de kanker. Zo ben ik ook betrokken geraakt bij de Samenloop voor Hoop.

Ik ben nu sedert een jaar ook zelf kankerpatiënt, Ziekte van Kahler, en heb uit eigen ervaring ontdekt hoe noodzakelijk verder onderzoek naar kanker en het genereren van geld daarvoor is. Dankzij dat onderzoek is Kahler weliswaar nog niet te genezen maar mij is daardoor nog wel een langere menswaardige toekomst gegund. De Samenloop voor Hoop is een laagdrempelige manier om geld in te zamelen voor het KWF. Ik kan dat dan ook alleen maar bij iedereen aanbevelen.

Laten we kanker gezamenlijk in een chronische ziekte veranderen.

 

Henk Klunder

Logistiek

Mijn naam is Henk Klunder en ik heb in 2016 het logistieke deel van de SamenLoop voor Hoop Hengelo op mij genomen. In 2016 ben ik door de voorzitter benaderd met de vraag of ik iets zou willen betekenen voor dit evenement van het KWF. Zonder aarzelen heb ik dit opgepakt omdat in mijn directe omgeving kanker voorkwam.

Vanaf februari 2016 t/m juli 2016 zijn wij als Bestuurs- en Commissieleden in de weer geweest om in het FBK-stadion de SamenLoop te organiseren. De 24-uurs loop was een prachtig geslaagd samenzijn waarbij de ceremonies de hoogtepunten waren van het etmaal. In 2019 ben ik graag weer van de partij om samen met Hengelo e.o. geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker.

 

Louisa Winterink

Ceremonies

Ik ben Louisa Winterink, 57 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en oma van 2 kleinkinderen. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met de impact die kanker heeft toen mijn vader aan longkanker overleed. In de jaren die volgden heb ik helaas meerdere dierbaren verloren aan kanker. Het maakte mij kwetsbaar maar ook strijdlustig.

Om zelf een steentje bij te dragen aan het terugdringen van kanker heb ik mij in september 2015 als vrijwilligster aangemeld bij het KWF. Als bestuurslid van KWF afdeling Hengelo raakte ik betrokken bij de organisatie van de eerste SamenLoop voor Hoop in Hengelo. Een zeer succesvol evenement met een mooie opbrengst van ca. €70.000. Maar nog veel indrukwekkender was de sfeer, de samenhorigheid, het delen van emoties. Het heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt. Het kan dan ook niet anders dan dat ik ook bij deze editie weer van de partij ben.

Binnen de organisatie ben ik degene die verantwoordelijk is voor het goed verlopen van de verschillende ceremonies. Ik kijk uit naar weer een mooie SamenLoop voor Hoop, waarbij een groot bedrag opgehaald zal worden voor onderzoek naar kanker. Samen maken we het verschil.

 

Harald Gejas

Calamiteiten en beveiliging

Zowel privé als ook zakelijk ben ik geconfronteerd met mensen die vochten tegen kanker. Helaas niet altijd met een positieve afloop.

In een wereld waarin we voor bijna alles een oplossing hebben, moet het toch mogelijk zijn om deze verschrikkelijke ziekte een halt toe te roepen. Onderzoek is dus broodnodig, maar kost geld! Veel geld. Gelukkig zijn er organisaties zoals het KWF die diverse evenementen initiëren, zoals de SamenLoop voor Hoop, waarbij gelden ingezameld worden. 
Als we met zijn allen de schouders eronder zetten, dan ziet de toekomst er voor velen rooskleuriger uit. Laten we samen een “stap” zetten naar een gezondere toekomst!

 

Fabienne Mulder

Teams

Ik ben Fabiënne, ik ben 27 jaar en woonachtig in Hengelo samen met mijn lieve katje Sam.
Samen met deze fantastische organisatie zet ik me heel erg graag in voor het KWF!

Waarom ik me graag inzet voor het KWF?

Omdat ik veel mensen ken die kanker hebben of hebben gehad. Ik vind dit zo’n goed doel, dat ik me hier graag dubbel en dwars voor inzet! Als Commissie Teams, kan dit natuurlijk niet beter!

Laten we er een mooi en onvergetelijk evenement van maken.

 

Wencke Steggink

Kinderloop

‘Of ik de kinderloop wil organiseren tijdens de volgende editie van de SamenLoop voor Hoop?’ Erg lang hoefde ik daar niet over na te denken toen ik werd benaderd.

Ik ben moeder van drie prachtige, sportieve kinderen (2 jongens van 8 en 11 en een meid van 13 jaar).

Voor het online platform Kidsproof Twente, waarvan ik vier jaar sitemanager ben geweest, stond ik regelmatig met een groot kinderplein op evenementen, zoals hier met kidsreporters Lou en Mila tijdens de Hulsbeekdag.

Voor deze kinderloop, van 24 minuten op zaterdag 7 september om 16:00 uur, hoop ik in Hengelo, Borne, Delden en Deurningen heel veel kinderen enthousiast te maken om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 
Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen: dus ben je van mening dat je jouw kind niet vroeg genoeg het belang van goede doelen kunt bijbrengen? En wil je ze ook nog een leuke middag met bijvoorbeeld hun klasgenoten of sportteam geven?

Geef ze dan op voor de Kinderloop!

Ik kom er graag bij jouw kind in de klas over vertellen. 
Stuur je mij even een mailtje? -> slvh.hengelo.kinderloop@gmail.com

En wil je als school meedoen aan dit goede doel door bijvoorbeeld een kinderloop op het schoolplein te organiseren, ook daar zijn we superblij mee! Scholen ontvangen hierover binnenkort meer informatie. 

P.S.: houdt de FB pagina van SLVH Hengelo in de gaten want binnenkort verschijnt de eerste vlog van Lou & Mila over waarom het zo leuk is om deel te nemen aan de Kinderloop!

Wencke Steggink

 

Petra Blokhuis

Entertainment

Op Facebook zag ik de oproep ‘vrijwilligers gezocht voor de SamenLoop voor Hoop’. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld en direct gereageerd.

Iedereen heeft in zijn/haar omgeving wel te maken gehad met de ziekte kanker. Hoe mooi is het om met deze achterliggende gedachte een bijdrage te kunnen leveren aan meer geld voor onderzoek. Een 24-uurs evenement, daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Als commissielid Entertainment is het een uitdaging om een gevarieerd programma samen te stellen voor de deelnemers en bezoekers. Samen met alle commissieleden gaan we er een geweldig evenement van maken. Ondertussen hebben er al veel mensen uit mijn directe omgeving positief gereageerd op dit initiatief en zijn de eerste (straat)teams al gevormd. Mooi om dit samen te doen!

Petra Blokhuis

 

Debby Nijenhuis en Nicole van der Woning

Eregasten en Info over kanker

Beide commissies organiseren wij vanuit De Nije Stichting, IPSO-centrum in Twente voor ondersteuning en begeleiding bij kanker.

We zijn bijzonder dankbaar dat steeds meer Samenlopen in Nederland gebruik maken van een IPSO-huis/centrum in de buurt. Hoewel we zeker weten dat alle samenloop organisaties met al hun inzet en enthousiasme zelf ook een geweldig weekend voor de eregasten kunnen organiseren, zit de meerwaarde van ons in het feit dat wij de eregasten de rest van het jaar ook kunnen opvangen en begeleiden en middels de samenlopen in Nederland goed zichtbaar worden voor iedereen die ons nodig heeft.

Daarnaast zijn wij dit jaar verantwoordelijk voor de informatie over kanker. Tijdens de Samenloop voor Hoop Hengelo kun je ons vinden in de informatietent op het middenveld. Voor de eregasten hebben wij op een rustigere plek een mooi programma voorbereid. Wil je graag lopen maar heb je geen team of niet voldoende mensen om een team te starten? Bij het Nije team ben je van harte welkom.

Zoek ons op via de aanmeld-knop of mail naar info@denijestichting.nl en dan zorgen wij dat jij alle informatie krijgt.

De Nije Stichting is tevens het lokale goede doel van de Samenloop voor Hoop Hengelo.
We hopen met z’n allen een prachtig weekend neer te zetten met aandacht voor de eregasten en hopelijk een mooi bedrag voor onderzoek en (na) zorg.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer