Eregasten lopen eerste ronde van Samenloop

ROOSENDAAL – De Samenloop voor Hoop op 15 en 16 juni in Roosendaal verwelkomt op zaterdagmiddag voorafgaand aan de opening een kleine honderd eregasten. Het gaat om mensen die kanker hebben of hebben gehad en begeleiders. “We bieden de eregasten een warme ontvangst voordat we van start gaan,” vertelt Marja Steeman namens de commissie eregasten. “Om 14.00 uur zijn ze welkom in de eregastentent en om 14.45 uur begeleiden we ze naar het startpunt van de Samenloop. Na de openingsceremonie wandelen de eregasten de eerste ronde van de 24-uurs wandelestafette voorop.”

Heftige ervaring
Na de eerste ronde gaan de eregasten op in het geheel van de Samenloop. Marja Steeman: “Waar Samenlopen op andere locaties de eregasten verwelkomen met luxe als maaltijden, massages en voetreflecties houdt de Roosendaalse editie het op een gezellig moment met koffie, voorafgaand aan de openingsceremonie. We hebben hier bewust voor gekozen. Het lopen van de ereronde is voor velen al een heftige ervaring. Er zijn veel ogen op jou gericht. Daarna willen de eregasten opgaan in de anonimiteit. Als organisatie hebben we daar alle begrip voor.” Aldus Marja Steeman van de organisatie van de Samenloop voor Hoop Roosendaal.

Grote impact
Marja was betrokken bij de oprichting van Inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal en is jarenlang voorzitter geweest. Ze neemt zelf contact op met de eregasten. Het valt nog niet mee om die te strikken: “De ziekte is zo heftig en heeft een grote impact op je leven en dat van je naasten. Het is niet niks om jezelf te laten zien als iemand die kanker heeft (gehad). Niet iedereen wil dat.” Steeman zoekt de gasten via onder andere het Inloophuis de Rose-Linde, ziekenhuizen en de borstkankervereniging.

KWF
De Samenloop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven. De teams lopen geld bij elkaar voor KWF. Het eindbedrag van het weekend wordt bij de slotceremonie op 16 juni om 15.00 uur bekend gemaakt.

Mensen die willen deelnemen aan de Samenloop voor Hoop Roosendaal kunnen zich aanmelden via www.samenloopvoorhoop.nl/Roosendaal

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer