BELANGRIJK: Alle SamenLopen tot 1 augustus zijn uitgesteld.

Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop voor Hoop-evenementen die gepland staan tot 1 augustus 2020 uit te stellen. 

Lees hier de FAQ 

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. 

Longarts Kristien van den Broek van de St. Anna Zorggroep vertegenwoordigt SamenLoop voor Hoop Geldrop Mierlo in de tak zorg. Ze neemt het stokje over van ambassadeur Ingrid Wolf

Interview longarts Kristien van den Broek
“Aandacht voor de omgeving van een patiënt is ook erg belangrijk”

Bij de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo in 2018 kenden we in Ingrid Wolf een zeer bevlogen ambassadeur vanuit de St. Anna Zorggroep. Ingrid verruilt haar rol in Geldrop per oktober 2019 voor een vergelijkbare rol in het Haaglanden Medisch Centrum, waartoe onder andere het Bronovo ziekenhuis behoort, en draagt longarts Kristien van den Broek voor als haar opvolgster. Een kennismaking.

Kristien is geboren in Rotterdam, groeide op in Nuenen en woont sinds 2008 in Geldrop. Ze werkt al geruime tijd als longarts in het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Haar man is huisarts in Mierlo, hun twee zonen zitten op de middelbare school en hockeyen bij de Geldropse hockeyclub.

“Toen Ingrid me benaderde om haar rol als ambassadeur voor de SamenLoop over te nemen, heb ik niet lang na hoeven denken. Dagelijks heb ik in het ziekenhuis te maken met patiënten die longkanker hebben. De laatste jaren zijn dat helaas ook regelmatig jonge mensen, waarbij onduidelijk is waarom ze deze verschrikkelijke ziekte hebben. Vaak brengen mensen longkanker 1 op 1 in verband met roken en natuurlijk bestaat daar een relatie. Maar ook niet-rokers kunnen longkanker oplopen” aldus een zeer bevlogen Kristien.

“Longkanker is nog steeds een vervelende variant van kanker. Voor vele andere soorten bestaan er al zeer goede genezingsmogelijkheden, voor longkanker liggen er nog vele uitdagingen. Gelukkig wordt ook hier veel onderzoek naar zowel oorzaken als genezingsmethoden gedaan. Dat onderzoek gebeurt veelal bij de academische ziekenhuizen. Vanuit het Anna werken wij bijvoorbeeld nauw samen met onze collegae in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.”

“Naast aandacht voor de patiënt, proberen wij ook altijd aandacht te hebben voor de naaste omgeving. Ook bij hen komt deze ziekte vaak hard binnen en verandert hun wereld. Mijn oncologische patiënten zie ik met regelmaat en daarom bouw ik vaak met veel van hen een intensieve band op. Daar betrek ik zoveel mogelijk een eventuele partner en gezinsleden bij”, aldus Kristien.

Ze vervolgt: “in mijn eigen omgeving hebben twee vriendinnen op dit moment borstkanker. Dat komt best binnen omdat we in een vergelijkbare levensfase zitten. Daarom vind ik het ook niet meer dan normaal om ambassadeur bij de SamenLoop te worden. Als ik hoor wat een SamenLoop betekent voor mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad (de zogenaamde eregasten, red) en hoe er honderden mensen meer dan een etmaal bijeenkomen om het leven te vieren, stil te staan bij die vreselijke ziekte en hun persoonlijke verhalen delen, dan wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.”

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer