BELANGRIJK: Alle SamenLopen tot 1 augustus zijn uitgesteld.

Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop voor Hoop-evenementen die gepland staan tot 1 augustus 2020 uit te stellen. 

Lees hier de FAQ 

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. 

Wie zijn er betrokken bij de organisatie? Elke SamenLoop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, soms in samenwerking met ambassadeurs. We stellen ze aan je voor.

Antoine Dankers - Logistiek

Ik ben Antoine Dankers en woon in Mierlo. Ik heb mij opgegeven voor de SamenLoop voor Hoop, omdat mijn vrouw en ik dit evenement twee jaar geleden als eregast hebben mogen beleven. Ook in ons gezin zijn wij geconfronteerd met kanker. Door de SamenLoop voor Hoop hebben wij in mei 2016 twee ontzettend mooie dagen beleefd. Ik gun deze mooie dagen ook aan anderen, die hiermee geconfronteerd zijn. Ook is het goed, dat door deze organisatie geld wordt opgehaald. Waardoor er meer mogelijk word gemaakt, om de ziekte kanker te bestrijden. 

Aan allen die dit lezen, vraag ik dan ook. Draag deze organisatie een warm hart toe en ondersteun ze, met alle mogelijke middelen.

 

 

Edith Papen - Ceremonies

Ik ben in aanraking gekomen met Samenloop voor Hoop door 2x mee te lopen met een team in Helmond. Tijdens de vorige editie van Geldrop-Mierlo heb ik meegeholpen tijdens het evenement zelf. Nu werk ik samen met Kim in de commissie ceremonies.

De reden dat ik meedoe is dat er nog veel geld nodig is voor onderzoek naar deze ziekte en het ontwikkelen van nieuwe behandelmethodes. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft met deze ziekte.

Tijdens een Samenloop voor Hoop beleeft iedereen op zijn eigen manier het speciale gevoel van dit evenement. Ik hoop dan ook dat er veel teams zich aanmelden om dit samen te beleven!

 

Inge Walhout - Entertainment

Allebei mijn opa’s zijn op veel te jonge leeftijd gestorven aan kanker. De één heb ik nooit gekend. De ander is gestorven toen ik bijna 6 was. Hij heeft mij niet op zien groeien en nooit gezien wat ik allemaal al bereikt heb in mijn leven.

Ik ben vrijwilligster bij SamenLoop voor Hoop, omdat ik de mensen die ongeneselijk ziek zijn, maar ook zij die de kanker hebben overwonnen, een mooi weekend wil bezorgen. Een weekend waarin we stil staan bij alle nare dingen, maar ook een weekend waar we met z’n allen veel lol zullen hebben. Ik hoop dat iedereen later terugkijkt op een geweldig weekend met een lach en een traan.

 

Joop Bosmans - Financiën

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met een SamenLoop voor Hoop tijdens de editie 2016 in Geldrop-Mierlo. Ik heb toen met een team meegelopen en heb kunnen zien wat een SamenLoop precies inhoudt.

Een belangrijke drive voor mij om de editie 2018 mee te organiseren, is de ziekte van mijn moeder. Bij haar is begin 2015 melanoom geconstateerd met uitzaaiingen. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is dat de wetenschap zich verder ontwikkelt, zodat er steeds minder mensen aan kanker overlijden. Deze verdere ontwikkeling is alleen mogelijk indien er voldoende geld beschikbaar is, iets waar de SamenLoop zeker een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Dat ik daarbij als vrijwilliger ook mijn steentje kan bijdragen, voelt voor mij als een dankbare taak.

Ik hoop samen met het gehele team een mooie SamenLoop neer te zetten en daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor de KWF.

 

Karin Ruis - Eregasten

Ik had nog nooit van het evenement gehoord toen ik gevraagd werd door Ellen of ik betrokken wilde worden bij de organisatie SamenLoop voor Hoop in mijn eigen woonplaats Geldrop-Mierlo. Nadat ik er over gelezen had, werd ik meteen gegrepen door de intentie van dit bijzondere evenement.

In 2016 heb ik daarom meegewerkt aan de 1e editie in Geldrop-Mierlo. Ik was samen met Lianne en Ellen verantwoordelijk voor de eregasten. Veel vergaderen, veel regelen voor workshops, kaarsenzakken beplakken en verkopen, de SamenLoop voor Hoop op de kaart krijgen in Geldrop-Mierlo, teams vormen etcetera.  Dit alles om onze eregasten een heel weekend lang in het zonnetje te zetten. Dit zonnetje heeft ook letterlijk en figuurlijk (met af en toe een traantje) heel het weekend geschenen!!

De 1e Samenloop voor Hoop was voor mij een van de indrukwekkendste belevenissen in mijn leven door de grote saamhorigheid en betrokkenheid tussen alle teams, eregasten, vrijwilligers en organisatieleden.

Heel mooi, dankbaar en speciaal om daar aan mee te werken!

 

Kevin Pennings - Vice-voorzitter

Hiervoor moeten we terug naar eind 2014. In die periode werd ik gevraagd door Nikita van Elleswijk (voorzitster 1e SLVH Geldrop-Mierlo 2016) om deel te nemen aan de organisatie van de 1e SLVH in onze gemeente. In eerste instantie zei het me niks, maar na me erin verdiept te hebben kwam ik tot de conclusie dat ook ik in mijn omgeving regelmatig met deze ziekte te maken had. 

Het viel me op dat iedereen wel iemand kent, direct of indirect, in zijn of haar omgeving die met deze ziekte te kampen heeft of heeft gehad. Op dat moment dacht ik: hier moet ik iets mee doen en heb ik besloten om deel te nemen in de organisatie. Nu inmiddels voor de 2e keer.

Het mooie aan de SLVH vind ik dat het een dubbel karakter heeft. Ten eerste brengt het de mensen met deze ziekte dichter bij elkaar binnen onze gemeente. Het bespreekbaar maken van deze ziekte vind ik een belangrijk onderdeel. Ten tweede proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om deze ziekte te bestrijden. Dit vind ik belangrijk, omdat ik hoop dat als mijn kinderen later aan mij vragen wat kanker vroeger voor een ziekte was, dat ik dan met trots kan vertellen, dat we deze ziekte de kop hebben weten in te drukken en dat ik hier aan bijgedragen heb.

Het klinkt nu nog als een utopie, maar alle kleine beetjes helpen. En daarvoor hebben wij alle hulp hard nodig! Dus graag tot 6 en 7 juni

 

Kim Meulenbroeks - Ceremonies

Jaren geleden vroeg mijn schoonmoeder me om samen met haar teamcaptain te zijn tijdens de eerste Samenloop voor Hoop van Veldhoven. Dit ter ere van haar man, mijn schoonvader, die even daarvoor in 2007 is overleden aan kanker.

De samenloop had een grote impact op ons beiden, en op vele anderen in ons team. In 2014 bleek ook mijn schoonmoeder kanker te hebben, en niet meer te genezen. Het ging snel bergafwaarts met haar, waarop ze de dappere en moedige beslissing nam voor euthanasie.

In 2015 zijn mijn man en ik van Eindhoven naar Mierlo verhuisd, en heb ik besloten om hier mee te gaan helpen met het opzetten van een Samenloop, met mijn beide schoonouders altijd in gedachten.
Ook denk ik altijd aan mijn eigen moeder, zij heeft niet een, maar twee keer tegen borstkanker moeten vechten. Gelukkig heeft ze die strijd kunnen winnen.

 

Marc Ruis - Communicatie

Verbondenheid is wat mij aantrekt in de SamenLoop. Niet alleen de verbondenheid tussen teams, eregasten, lopers en heel veel anderen tijdens het evenement, maar ook de verbondenheid tussen de bij de organisatie betrokken vrijwilligers is enorm. En daarbij maakt leeftijd, afkomst, beroep of wat dan ook helemaal niets uit.

In mijn dagelijks werk ben ik met alle facetten van communicatie bezig en die kennis zet ik ook voor de SamenLoop in. Duidelijk maken wat het evenement inhoudt, waarvoor we het doen en hoe je deel kunt nemen. En zorgen dat alle vrijwilligers op het juiste moment over voor hen belangrijke informatie beschikken. Om dit te bereiken hebben we een eigen website, en gebruiken we ook Sociale Media als Facebook en Twitter.

 

Marita de Gouw - Eregasten

In 2016 liep ik mee met een team tijdens de eerste SamenLoop voor Hoop in Geldrop-Mierlo. Ik vond de sfeer toen al meteen top. Het gevoel om samen met heel veel andere mensen een concrete bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker is me steeds bij gebleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die met deze ziekte te maken heeft.

Zelf zie ik tijdens mijn werk als verpleegkundige in het Sint Anna Ziekenhuis iedere dag mensen strijden tegen kanker. Samen met mijn collega's doe ik er alles aan om hun verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk en zo succesvol mogelijk te maken. Er is gelukkig al heel veel mogelijk om de ziekte te overwinnen, dat mogen we zeker niet vergeten, maar er is ook nog heel veel geld nodig voor verder onderzoek en voor het ontwikkelen en inzetten van nieuwe behandelmethodes. Daar zet ik me graag voor in door actief mee te weken aan de SamenLoop voor Hoop.

 

Mark Evers - Logistiek

 

 

 

 

Mieke van den Boom - Teams

Toen bij mijn moeder eind 2015 voor de tweede keer kanker werd geconstateerd, en ik weer een bericht voorbij zag komen over de SamenLoop voor Hoop, wist ik dat ik met een team mee wilde doen. Al snel had ik een team bij elkaar. En met elkaar hebben we een hele bijzondere 24 uur meegemaakt. Het meest indrukwekkende was de kaarsenceremonie. Mijn moeder heeft dat weekend als eregast beleefd. Heel bijzonder om dat als gezin met veel vrienden om ons heen mee te maken. Een weekend met een traan en vooral ook met een lach. Ik had me toen al voorgenomen om tijdens een volgende editie minimaal weer met een team mee te doen. 

Toen ik het bericht las dat SamenLoop voor Hoop mensen zocht om de volgende editie te organiseren, dacht ik dat is iets voor mij. En nu ben ik met veel enthousiasme betrokken bij de organisatie. Ik werf teams om met elkaar ook een bijzondere ervaring Te krijgen. Mijn moeder zal ook tijdens de volgende SamenLoop als eregast mee doen. Mooi om dat weer samen met haar en mijn vader mee te mogen maken.

 

Nikki Lenssen - Teams

“Eén van de dingen die ik heb mee gekregen is dat iedereen een rol heeft in de maatschappij. Naast mijn drukke leven in en rondom de winkel vind het ik het ook belangrijk om mijn steentje bij te dragen in mijn omgeving. Iedereen kent de verschrikkelijke verhalen rondom kanker en ik vind het bijzonder om iets te kunnen doen om de pijn te verzachten. Mijn tweede jaar bij SamenLoop voor Hoop ben ik actief in de werkgroep teams. Hierbij zullen wij mensen enthousiast maken om met een team deel te nemen aan de SamenLoop. Ik verwacht een inspirerende en indrukwekkende SamenLoop.”

Patrick van Hoof - Communicatie

Dit is de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo die ik mede mag helpen organiseren. Het is een erg dankbare taak. Drie jaar geleden heb ik met de commissieleden voor de eerste keer als team meegelopen tijdens de SamenLoop in Helmond. Ik was geëmotioneerd hoe saamhorig de SamenLoop is en ben ik enorm onder de indruk van de eregasten en ceremonies die er gehouden worden. 

De eerste editie in Geldrop raakte me weer enorm. Met enorm veel enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben we met een relatief kleine organisatie een groots evenement neergezet. Iets waar ik tot op heden nog steeds trots op ben.

In 2013 is mijn moeder overleden op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ik doe mee aan de organisatie als een middel om haar te herdenken.

Pieter Kusters - Financiën

In december 2016 ben ik gevraagd om als penningmeester te gaan fungeren voor de SamenLoop voor Hoop in Geldrop-Mierlo. Eerlijk gezegd had ik er nog niet van gehoord. In januari een eerste bijeenkomst meegemaakt en enthousiast geraakt. 

Zelf heb ik meegelopen met mijn familie in Best om onze zieke (schoon)zus een hart onder de riem te steken en dat was gewoonweg een geweldige ervaring. De ceremonies waren sfeervol en indrukwekkend. Ik zie er naar uit om ook in Geldrop-Mierlo een prachtig evenement te mogen neerzetten.

 

René van Eck - Voorzitter

“Als je partner voor de 2e maal geconfronteerd wordt met kanker, staat de wereld helemaal op z’n kop! Dat overkwam mij en mijn in 2014 helaas overleden lieveling Els. Toen we samen medio 2013 tijdens een reguliere check-up van de behandelende arts te horen kregen dat er wederom een tumor was geconstateerd, stortte onze wereld en die van onze omgeving volledig in elkaar.

Wat met dit slechte bericht ‘samen’ te doen? Het zette mij als partner met beide benen vastgenageld aan de grond! Tijdens het jaar dat Els nog bij me was, een periode waarin vele gesprekken en afwegingen van ‘kansen’ plaatsvonden, ben ik een ander mens geworden. Meer realist, de ‘echte’ waarden van het leven inzien en met volle teugen daarvan ‘samen’ genieten, tot aan de grens waar de kwaliteit van leven eindig blijkt te zijn.

Vanuit de leemte die bij mij na het overlijden van Els ontstond, ging ik op zoek naar ‘hoe daar iets positiefs mee te doen, in de strijd tegen kanker’. Zo kwam ik eind 2015 in contact met SamenLoop voor Hoop: een groepje enthousiaste mensen uit Geldrop èn Mierlo was bezig met het voorbereiden van een 1e SamenLoop. Het kwartje viel direct! Ik liep in mei 2016 met een team mee, en raakte zo besmet met het SamenLoop-virus. Een gezond virus! Het hielp mij bij het leren omgaan met mijn persoonlijke verdriet, met de blik gericht op de toekomst. Samen bouwen aan een kankervrije wereld!

Door aanvankelijk vanaf de zijlijn wat gevraagd en ongevraagd advies te geven, raakte ik steeds meer betrokken bij de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo. Toen Nikita Taal – van Elleswijk, als de kartrekker en voorzitter vanaf het eerste uur, eind 2016 mij belde met de vraag of ik het stokje van haar wilde overnemen, heb ik geen enkel moment getwijfeld. Door persoonlijke omstandigheden lukte het Nikita niet meer om het voorzitterschap te continueren. Iedere levensfase van de mens kent zo van die kruispunten waarop je een bewuste keuze voor jezelf moet maken, wat die volgende fase voor jou moet zijn. Dus (nogmaals) respect voor haar besluit.

Zelf zit ik een levensfase waarin ik mijn professionele werkzaamheden op een lager pitje heb gezet, maar nog bruis van de energie, en derhalve me graag blijf inzetten voor het goede doel. Ik kijk nog steeds met bewondering terug op datgene wat Nikita ‘samen’ met een overwegend jeugdige groep enthousiaste mensen, neergezet heeft in 2016; een mooi evenement, waar het ‘Leven’ wordt ‘Gevierd’!

Als huidige voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo, kijk ik met trots terug op de 2e editie in 2018, waaraan ik samen met ruim 25 andere enthousiaste en zeer betrokken jonge en wat minder jonge mensen, vorm heb mogen geven.

De zeer geslaagde kickoff van de aankomende 3e editie SamenLoop voor Hoop in Geldrop-Mierlo, die we exact 1 jaar vóór aanvang hielden op 6 juni 2019, heeft nogmaals de saamhorigheid en passie van alle vrijwilligers van het organisatieteam voor mij bevestigd. Met dit hechte team gaan we er vol voor om in het weekend van 6/7 juni 2020 een nog mooiere editie neer te zetten.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Ik nodig dan ook eenieder uit om zich aan te melden als sponsor ( financieel, natura of anderszins ), als loper en maar zeker ook als Eregast ( zij die kanker hebben of gehad hebben ). Vragen of opmerkingen?

Stuur een mailtje naar geldrop-mierlo@samenloopvoorhoop.nl !

 

Rob Stad - Communicatie

Al op de basisschool kreeg ik mee wat kanker is. Bij een van mijn leeftijdsgenootjes was leukemie ontdekt. Op zo'n moment is voor weinig kinderen duidelijk wat deze ziekte inhoudt en we zijn daar op dat moment mee bezig geweest. Gelukkig is dat goed afgelopen. Toen ik dit op de middelbare school en tijdens mijn studie nog een keer mee maakte, waarbij een van deze gevallen helaas geen goed einde kende, heb ik niet lang na hoeven denken of ik mijn steentje wil bijdragen aan SamenLoop voor Hoop. Ondanks dat het voor mij destijds onbekend was wat dit precies inhield sprak het me erg aan om geld op te halen voor dit goede doel en met vele anderen het leven tijdens dit evenement te vieren. Ik zou samen met mijn zus Irene de communicatie gaan verzorgen voor de eerste editie van SamenLoop voor Hoop in Geldrop-Mierlo. 

In aanloop naar en tijdens het event vorig jaar heb ik gemerkt wat kanker met mensen doet en wat voor steun we kunnen bieden. Laten we net zo lang doorgaan tot het moment dat kanker een chronische ziekte is geworden. Dan organiseren we daarna een evenement waarin we enkel het leven vieren!

 

Rob Thissen - Vrijwilligers

Kanker in al z’n vormen is een verschrikkelijke ziekte,
geld voor onderzoek is ontzettend belangrijk!
Vrijwilligerswerk voor de Samenloop Geldrop-Mierlo 
is een mooie manier om hieraan bij te dragen.

 

 

Saskia - Entertainment

 

 

Toon Nooijen 

Vrijwilligerswerk trekt me enorm. Veel mensen kennen me wellicht van wielervereniging Trap met Lust (TML), maar ook voor andere evenementen zet ik me graag in. Ik heb alle tijd en wil graag wat voor anderen betekenen.

In 2016 en 2018 heb ik ook al meegeholpen aan de SamenLoop. Wat een ontzettend leuke groep vrijwilligers organiseert dit evenement. Zowel bij de voorbereiding als tijdens het weekend genoot ik van de gezelligheid. Maar ook van de eregasten en de vele wandelaars en bezoekers. Kijk nu al uit naar juni 2020.

Vincent van der Heijden - Logistiek

Mijn naam is Vincent van der Heijden en kom uit Eindhoven. Door Antoine Dankers ben ik benaderd of ik interesse had om me in te zetten voor de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Enkele jaren geleden ben ik namelijk mijn vader verloren aan de ziekte kanker....

Samen met Antoine sta ik op 6 en 7 juni 2020 klaar voor het logistieke gebeuren rondom de Samenloop voor Hoop.

Mijn wens is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om deze vreselijke ziekte te bestrijden.

 

Willeke van Orsouw - Communicatie

Mijn moeder heeft enkele jaren deelgenomen als eregast aan de SamenLoop voor Hoop in Berghem. Het evenement heeft een grote indruk op haar en ons als familie achter gelaten. Wat dat precies is, is moeilijk te beschrijven, maar iedereen die bij een SamenLoop is geweest weet wat ik bedoel.

Afgelopen zomer hebben wij afscheid moeten nemen van mama. Het is nog steeds een moeilijke tijd, maar we doen er alles aan om zoveel mogelijk dagen met een gouden randje te hebben. Dat was haar motto. En daar hoort het organiseren van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo ook bij.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer