SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor kankeronderzoek.

Wat is SamenLoop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een uniek evenement van KWF Kankerbestrijding waarbij deelnemers de 24 uur lang stilstaan bij kanker en het leven vieren. Met de SamenLoop zamelen we geld in, steken we (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem en is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker. De wandelestafette duurt 24 uur en wordt lokaal door vrijwilligers georganiseerd. De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan het wetenschappelijk kankeronderzoek dat KWF financiert.

Het evenement

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wandelen teams met gemiddeld 10 tot 15 deelnemers, 24 uur lang, rondjes op de atletiekbaan. De teamleden betalen €15,- inschrijfgeld p.p. en zamelen mogelijk voorafgaand aan, en tijdens het evenement, geld in. Dit kan individueel, maar acties per team worden zeer op prijs gesteld.

De SamenLoop is geen wedstrijd maar een continue wandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Er loopt altijd minstens één teamlid: als symbool om iedereen die met deze ziekte te maken heeft te steunen.

Op het terrein kunnen de teams hun kramen opstellen. Daarin worden activiteiten georganiseerd. Een team kan bijvoorbeeld een kleine loterij organiseren of eigengemaakte producten verkopen. Wat eten betreft streven we ernaar zoveel mogelijk gezonde producten aan te bieden. Acties wel even verifiëren met de organisatie om dubbele activiteiten te voorkomen. Er zijn optredens van lokale artiesten, bandjes en kinderactiviteiten. De activiteiten verhogen de opbrengst van het team en dragen bij aan de feestelijke sfeer.

De SamenLoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de Openingsceremonie, de Kaarsenceremonie en de Sluitingsceremonie. De Ereronde is de inspirerende start tijdens de Openingsceremonie van het evenement. Onder aanmoediging van familie en vrienden lopen 
(ex-)kankerpatiënten de eerste ronde op de atletiekbaan. Dit zijn de eregasten van het evenement. We vragen de teams om zoveel mogelijk eregasten uit hun omgeving uit te nodigen.

Bij het aanbreken van de avond vindt de Kaarsenceremonie plaats. Langs de baan worden deze kaarsenzakken gezet en gevuld met zand en een brandende kaars. Kopers van de kaarsenzakken kunnen op de zakken een persoonlijke boodschap schrijven. Als alle kaarsen branden staan we stil bij de mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren, maar ook bij de mensen die nu kanker hebben en natuurlijk ex-kankerpatiënten. Het is een indrukwekkend onderdeel van het evenement.

Veel teamleden doen mee omdat ze op de één of andere manier met kanker in aanraking zijn gekomen. De Ereronde voor eregasten en de Kaarsenceremonie geven het evenement dan ook een bijzondere dimensie. Het is de reden dat teams jaar na jaar meedoen en dat er steeds meer teams bijkomen. En alle teams helpen KWF Kankerbestrijding in de strijd tegen kanker!

De missie

De overlevingskansen voor mensen met kanker zijn enorm gestegen sinds de oprichting van KWF! Op deze weg willen we doorgaan om uiteindelijk de strijd tegen kanker te winnen. Daar is geld voor nodig, veel geld. Tijdens de SamenLoop voor Hoop staan we stil bij kanker en zamelen we ook geld in. Door wetenschappelijk onderzoek te financieren zorgen we samen voor een toekomst met minder risico op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.  Dat is de missie van KWF Kankerbestrijding. Elke SamenLoop voor Hoop draagt hieraan bij.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer