Wie zijn er betrokken bij de organisatie? Elke SamenLoop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, soms in samenwerking met ambassadeurs. We stellen ze aan je voor.

 

Peggy van den Kerkhof

Voorzitter en initiatiefnemer

In 2018 heb ik het initiatief genomen om de eerste editie van de Samenloop voor Hoop in Tiel te organiseren. Aanleiding hiervoor is het overlijden van mijn zusje Nicole in januari 2018. Ze overleed aan de gevolgen van kanker. Samen met de vriendengroep van mijn zusje en mijn zoon Stan heb ik dat jaar de SamenLoop voor Hoop in Weert gelopen.

Tijdens de Samenloop voor Hoop Tiel 2019 was ik erg onder de indruk van de sfeer en het gevoel van saamhorigheid. Het was prachtig om te zien dat zoveel mensen samen hetzelfde doel voor ogen hadden: geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Inmiddels zijn wij dan ook met een aantal enthousiaste mensen van start gegaan met de organisatie van de tweede editie. We gaan er samen voor om weer een prachtige Samenloop voor Hoop neer te zetten!

Alle hulp is welkom, dus als u op welke manier dan ook  uw steentje zou willen bijdragen, dan horen we dat uiteraard graag! U kunt hiervoor contact opnemen via: tiel@samenloopvoorhoop.nl

 

 

Anita Meerenga

Penningmeester

Mijn naam is Anita Meerenga en net als bij de voorgaande editie ben ik de penningmeester van de SamenLoop.
Ook ik heb in mijn omgeving meerdere dierbaren verloren aan kanker en toen ik in 2018 gevraagd werd om mee te werken aan de organisatie van een SamenLoop heb ik dus ook geen seconde getwijfeld.

Een SamenLoop organiseren en meemaken is lastig te beschrijven. Het is een verslavende cocktail van: gaaf, emotioneel, bijzonder en ontroerend. Samen in een commissie de 24 uur voorbereiden en de SamenLoop organiseren schept een bijzondere band. Daarnaast zijn de ontmoetingen met survivors en lopers iets dat me diep heeft geraakt.

Dat we met elkaar nog een keer een SamenLoop gingen organiseren was dus voor mij ook geen vraag. Ik ben dankbaar dat ik weer onderdeel mag zijn van een enthousiaste commissie die met hart en ziel alles uit de kast haalt om een geweldige 24 uur neer te zetten.

 

 

Antoon Wesselink

Sponsoring

Wie wordt er niet geraakt door kanker?

Wat is er mooier dan bijdragen aan het onderzoek naar oplossingen voor deze ziekte?

Waar kan dat beter dan bij de volgende Samenloop voor Hoop in Tiel?

Voldoende redenen voor mij om actief te worden binnen de commissie Sponsoring voor deze Samenloop van Hoop in 2021

 

 

Ivo van Tuil

Logistiek en veiligheid

Mijn naam is Ivo van Tuil en ik ben woonachtig in mijn geboortedorp Maurik. Ik ben 47 jaar oud, getrouwd met Diane en vader van vier heerlijke kids. De oudste twee hebben inmiddels hun vleugels uitgeslagen en wonen samen met hun partner.

Tot voor kort was ik fulltime brandweerman en werkzaam als centralist op de 112-meldkamer MAN

(meldkamer Arnhem/Nijmegen ). Per 1 februari 2020 ga ik een carrière move maken naar de Regionale Ambulance Voorziening als ambulancechauffeur. Daarnaast ben ik reeds 23 jaar als vrijwilliger brandweerman bij het korps Maurik waar ik de functie`s van manschap, chauffeur en bevelvoerder vervul. Mijn roots liggen oorspronkelijk in de horeca waar ik na mijn opleiding op de Hotelvakschool te Wageningen in diverse restaurants werkzaam ben geweest. Via de connecties binnen de vrijwillige brandweer ben ik uiteindelijk bij Wehkamp Distributie Centrum in Maurik  terecht gekomen. Dat was voor de vrijwillige brandweer (toen nog gemeentelijk) een uitkomst omdat ik daardoor zowel in de dag als avond en nacht beschikbaar was en opgepiept kon worden als dat nodig was. De passie voor het hulpverleners vak groeide verder en de stap naar fulltime hulpverlener was voor velen dan ook geen verrassing.  In mijn schaarse vrije tijd ben ik nog actief als bestuurslid binnen de EHBO-vereniging Rijswijk-gld e.o.

Het klaarstaan voor de medemens en bieden van hulp en ondersteuning op de momenten dat het echt noodzakelijk is, zit dan ook in mijn bloed. Het was voor mij dan ook geen lastige beslissing toen ik gevraagd werd of ik mee wilde werken in de organisatie van de Samenloop voor Hoop in Tiel.
Het idee van samen stilstaan bij de ziekte, de verliezen en groot verdriet maar juist ook het overwinnen en vooral samen de draad weer oppakken raakt me enorm. Temeer omdat ik tijdens de eerste bijeenkomst en ten tijde van het schrijven van dit stuk mij realiseerde dat ik het verlies van mijn vader nu 5 jaar geleden nooit echt een plekje heb gegeven.

 

 

Marijke v Lavieren- Zaaijer en Line Woldringh

Kinderloop/kinderspelen

In mijn werk in de zorg zie ik van heel dichtbij wat kanker met mensen doet, en hoe vaak deze ziekte voorkomt. Ook in mijn omgeving heb ik mensen zien vechten, zien overleven maar ook helaas zien overlijden.

Afgelopen jaar hebben wij ons als teamcaptains ingezet van team Samen lopen tijdens de Samenloop voor Hoop in Tiel. We vonden het een heel bijzondere ervaring en deze ervaring heeft veel indruk gemaakt. Om weer mee doen als teamcaptains van team Samen Lopen hoefden we ook niet lang over na te denken en we hebben ons gelijk weer opgegeven. We zijn ook gelijk gestart met allerlei leuke acties om geld op te halen.

Maar deze keer hebben wij ons ook aangemeld voor de commissie kinderloop. We hopen samen een mooi programma voor de kinderloop neer te gaan zetten; wij gaan er ons in ieder geval keihard voor inzetten.

 

Kim Vrij

Vrijwilligers

In 2019 heb ik ook geholpen in de commissie Kinderloop en Media.

Omdat dit een geweldige ervaring is geweest, heb ik besloten om weer in een commissie plaats te nemen. Ditmaal ben ik er speciaal voor alle vrijwilligers die ons willen komen helpen.

Zonder de vrijwilligers kunnen wij niks organiseren; de vrijwilligers zijn net zo belangrijk als de commissieleden. Dus voel jij je geroepen om ons te helpen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger en dan spreken wij elkaar snel

Lieve groet

Kim Vrij

 

 

Andre van der Horst

Facilitair

(maar je ziet me overal hoor:-))

Mijn vrouw heeft in 2018 voor het eerst meegelopen met een Samenloop, voor mij was het een eerste kennismaking met een Samenloop. Toen zij in 2019 te horen kreeg dat er een Samenloop in Tiel werd georganiseerd, was het plan voor haar al snel gemaakt; ze moest en zou meehelpen.

Door haar enthousiasme kon het niet uitblijven dat ook ik af en toe bijsprong in de aanloop naar de 24 uurs loop. Uiteindelijk heb ik mezelf ook opgegeven als vrijwilliger en samen met het bestuur en tal van vrijwilligers hebben we een 24 uur meegemaakt die ik niet snel meer zal vergeten.

Wat mij vooral is bijgebleven, is hoeveel mensen hier hoop en saamhorigheid hebben ervaren, verhalen van mensen die door deze dag weer hun leven op de rit hebben gekregen door de verhalen van lotgenoten is iets wat mij tot op de dag van vandaag nog kippenvel kan geven.

Hierdoor heb ik eigenlijk geen enkel moment getwijfeld om mee te helpen aan de editie van 2021, wetende dat door mijn inzet er zeker wat mensen door deze 24 uurs loop geholpen worden.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer