Via de Maretak, het inloophuis in Harderwijk voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten, kwam ik in aanraking met Samenloop voor Hoop in 2014. Dat heeft toen diepe indruk op mij gemaakt. Diverse emoties kwamen aan mij voorbij. Na de voorbereidingen, waar ik mijn steentje aan bijdroeg voor zover dat ging, was daar dan de start.

Yvonne survivor eregast SamenLoop Harderwijk

De eerste ronde mochten wij als eregasten voorop lopen. Samen met mijn kleindochter van bijna 1 jaar liep ik mee. Ik wilde dit graag met haar doen omdat zij voor mij symbool stond voor het feit dat ik het had overleefd en van haar mocht genieten. Mijn dochter zelf hoefde niet mee te lopen zei ze. Even later stond ze langs de kant met tranen in haar ogen en liep toch ook mee. Waarom? Het was zo indrukwekkend. Niemand zei iets, de mensen langs de kant klapten voor ons terwijl wij tussen de kramen door liepen, kippenvel!

Daarna waren er diverse activiteiten en natuurlijk de kramen van de lopers. Er werden van alles en lekkers verkocht. ’s-Avonds was er de kaarsenceremonie. Mijn zoon en een goede vriend van hem liepen met mij mee. Die vriend heeft daarna, als ik hem zag, nog meerdere malen aangehaald hoe bijzonder hij dit moment heeft beleefd. Hij was heel blij dat hij mee mocht. Ja en zelf was ik ook diep geroerd. Daar liep ik dan, hand in hand met mijn zoon van 31 jaar en 1.93 m lang, weer kippenvel!

Yvonne SamenLoop verwennen

Op zaterdagochtend was er de verwenochtend door professionals en lunch voor de eregasten. Heerlijk om eens in de watten gelegd te worden. Na de lunch waren er ook nog gratis workshops georganiseerd door de Maretak. Heel gezellig en leuk.

Dan is het zomaar opeens tijd voor de laatste wandelronde. Wij de eregasten mochten weer voorop lopen. Nu liep een zus van mij met mij mee. Achter ons liepen de deelnemers, vrijwilligers, organisatie van de 24 uurs loop. Deze ronde was natuurlijk heel anders. Iedereen was uitgelaten vanwege het feit dat het volbracht was. En toch ook weer kippenvel!!

Voor je het weet is het zomaar 2 jaar later. Er wordt een nieuwe Samenloop voor Hoop in Harderwijk georganiseerd. Mijn bloed begint gelijk te kriebelen. Ik wil weer helpen en alle mooie momenten ervaren. Dit keer loop ik de eerste ronde weer met kleindochter en dochter en een vriendin van mij die ook kanker heeft mogen overleven. Zij doet ook mee in een team van lopers. Wat een kanjer!

Yvonne SamenLoop Survivor Harderwijk

Zelf wilde ik ook een financiële bijdrage leveren. Ik had mij ten doel gesteld om 50 kaarsenzakken te verkopen. Dat is mij gelukt en kon 250,= euro overmaken naar Samenloop voor Hoop. Dat gaf mij een fijn gevoel, ondanks mijn beperkingen toch een steentje bijdragen.

Nu is het december 2018 en schrijf ik dit. Volgend jaar op 20 en 21 september 2019 is er weer een Samenloop voor Hoop. Net als in 2016 zal er een 24 minuten kinderloop zijn. Mijn kleindochter is dan bijna 6 jaar. Ik hoop van harte dat wij weer samen de eerste ronde kunnen lopen. En stiekem hoop ik dat zij mee zal doen met de kinderloop. Jong geleerd is oud gedaan niet waar?

Heeft dit alles u geïnspireerd in welke vorm dan ook? Dan hoop ik u te zien volgend jaar op de Stille Wei en maken we er met z’n allen weer iets geweldig moois van.

Tot dan! - Yvonne

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer