Beste bezoeker, als je je aanmeldt voor een van onze SamenLopen, kun je een foutmelding tegenkomen bij het invullen van je postcode. Deze foutmelding kun je negeren. Als je zelf je postcode, huisnummer, straatnaam en woonplaats intypt, kun je je inschrijving afronden. We hopen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws omtrent de KWF Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2018. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Eindbedrag bekend en uitreiking check aan Inloophuis Oude IJssel

In het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem werd donderdagavond 13 september door penningmeester Ben de Vries het eindbedrag bekend gemaakt en werd door de bestuursleden van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst een cheque overhandigd aan het Inloophuis.

Op 9 en 10 juni vond op Sportpark ’t Elderink in Hengelo Gld de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2018 plaats. De opbrengst van dit evenement is bedoeld voor KWF kankerbestrijding, die het geld gebruikt voor onderzoek, maar een klein deel mag geschonken worden aan een Inloophuis. Inloophuizen richten zich op alle niet-medische aspecten van kanker en stellen de kwaliteit van leven centraal. De bezoekers worden in een huiselijke omgeving welkom geheten door gastvrouwen en gastheren die, vaak uit eigen ervaring, weten wat de impact van de ziekte is. Men kan er binnenlopen voor informatie, een luisterend oor, lotgenotencontact of deelname aan een ontspannende of creatieve activiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd. Meer informatie over het Inloophuis is te vinden op www.inloophuisoudeijssel.nl.

Aangezien de gemeente Bronckhorst tot het werkgebied van het Inloophuis Oude IJssel behoort heeft het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst ervoor gekozen om dit Inloophuis te ondersteunen met een bedrag van €.10.000,=. De cheque werd door Dirk Hiddink, voorzitter SamenLoop voor Hoop Bronckhorst overhandigd aan Roel Nieboer, bestuurslid Inloophuis Doetinchem.

Ook werd op deze avond dus het eindbedrag van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst bekend gemaakt, maar liefst €.125.056,=.
Het bestuur van de SamenLoop voor Hoop wil nogmaals iedereen die heeft meegeholpen en heeft bijgedragen op welke manier dan ook nogmaals hartelijk bedanken.

eindbedrag SamenLoop en uitreiken check aan Inloophuis

 

Het SamenLoopvuur wordt ontstoken met de vredesvlam

Het bestuur van de WPF (World Peace Flame) Hengelo Gld gaat haar medewerking verlenen tijdens de opening van de Samenloop. Op zaterdag 9 juni om 14.00 uur zal het bestuur samen met muziekvereniging Concordia uit Hengelo de Vredesvlam van de Kerkstraat naar het PAX terrein brengen. Daarmee zal tegen 14:45 uur het SamenLoopvuur worden ontstoken door één van de beide ambassadeurs. Dit vuur zal tijdens de hele SamenLoop blijven branden.

Meer weten over de Vredesvlam, kijk op www.wpfbronckhorst.nl

Spöllen tegen kanker levert ruim €3.300,= op.

Het is mei, dus april is voorbij en dus hoogste tijd voor een update over Spöllen tegen kanker. Op die hele mooie maar ook warme zondag 22 april jl. heeft het benefietconcert Spöllen tegen kanker plaatsgevonden in Ons Huis in Hengelo (G).

Mart Riethorst en zijn personeel waren al vroeg aan de slag om de zaal gereed te maken voor alle gasten, terwijl de medewerkers van HeCa  al vroeg aanwezig waren om het podium op te bouwen en het geluid en licht voor te bereiden.

Kort daarop kwamen de Iesellander muzikanten al binnen in prachtige klederdracht en om 11:30 uur brachten zij voor een op dat moment nog klein publiek hun gezellige egerländermuziek ten gehore. Daarna was het de beurt aan Jan Ottink, samen met Susan Waanders en Raimond Surquin. Ondersteund met 2 gitaren brachten zij prachtige luisterliedjes ten gehore, zeer tot genoegen van het in aantal toenemende publiek. Vervolgens was het tijd voor Old Ni-js, tot ieders plezier werden vooral oude nummers van Normaal zoals ‘Zoependoedewei-jwa tapp'ndadoedie’ gespeeld. De stemming zat er lekker in en er werd dan ook om een toegift gevraagd. Tot slot kwam BohFoiToch op de bünhe, zij brachten o.a. zoals ‘Veutjen veur veutjen’ en ‘I-j heurt bi-j mien’. Het enthousiasme van de heren spatte er van af en alle liederen werden door het publiek luidkeels meegezongen.  

In de pauzes tussen de optredens werd er een verloting gehouden. Met hele mooie prijzen gesponsord door de middenstand uit heel Bronckhorst. Onder dit bericht willen we dan ook de sponsoren bij naam noemen en nogmaals hartelijk danken.

Al was het gezellig druk, door het uitzonderlijk mooie weer en de vele andere activiteiten die in de omgeving werden georganiseerd was het concert niet uitverkocht. Toch kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde middag met meer dan 6 uur muziek en dankzij Mart’s eten &drinken werd ook de innerlijke mens tevreden gehouden. 
Alle muzikanten, de bands (met de begeleiding), maar ook HeCa en andere vrijwilligers hebben zonder enige betaling aan dit benefietconcert bijgedragen. Verder heeft Ons Huis /Mart eten & drinken de kosten van de kaarten, de PR en de zaal voor haar rekening genomen en een bedrag van €500, = geschonken. Dit tezamen met de opbrengst van de verkochte kaarten en de geweldige verloting bracht 'Spöllen tegen kanker' ruim €.3.300,= op voor KWF SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

We willen iedereen die ook maar op enigerlei wijze heeft bijgedragen hartelijk danken voor dit geweldige bedrag.

Foto's zijn te zien in ons fotoalbum en op de site van Radio Ideaal.

Sponsoren van de verloting:
- uit Hengelo:
Bloemenboerderij Groot Roessink, Enorm Arendsen, Knus & Deco, Bakkerij Hengelo, Onstenk meubelen, Jansen de Smid, Expert, Welkoop, Boexcellent, Drogisterij de Vijzel, Partycentrum Langeler, Puur Natuur, Kuipers, Frederiks Mannenmode by Jessi en Frederiks by Jessi.

- uit Keijenborg:
Van Slingerland tweewielers en Bloemsierkunst Jolanda.

- uit Rha:
Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink

uit Toldijk:
Boerderijwinkel de Kruisbrink, Vleesboerderij Garritsen, Welkoop en Bouwmarkt de Tolbrug.

-uit Vorden:
Tuunte Fashion, De Kadokamer, Grand Cafe het Meestershuis, Slijterij en wijnhandel Sander Pardijs, Welkoop, IJssalon Kerkepad, Profile Bleumink, Elbrink Groen & Bloem B.V., De Herberg Vorden en Landwinkel Den4akker.

 - uit Zelhem:
Benerink schoenen en sport, Bi-j Nolda, Drogisterij Da Oosterink, Museum Smedekinck, The Readshop, Blokker, De Smoks eterij en tapperij, Eetcafe de Groes, Molenkamp dierenspeciaalzaak, Multimate en Welkoop.

Inloophuis Oude IJssel

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Inloophuis Oude IJssel. Op 26 april jl. hebben Elma Renken, manager Inloophuis en Dirk Hiddink, voorzitter SamenLoop voor Hoop Bronckhorst het contract hiervoor getekend.

Het Inloophuis is bedoeld voor mensen die kanker hebben, hebben gehad of te maken hebben gehad met kanker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan familieleden of vrienden. Mensen kunnen terecht bij het Inloophuis voor een luisterend oor, adviezen maar ook voor allerlei activiteiten. Het inloophuis is financieel afhankelijk van donateurs en giften. Daarom geeft  KWF Kankerbestrijding de SamenLoop-organisaties de mogelijkheid om een gift te doen van 10% van de opbrengst met een maximum van €.10,000,=. Meer informatie over het Inloophuis is te vinden op de website http://www.inloophuisoudeijssel.nl 

Tijdens de SamenLoop voor Hoop zullen vrijwilligers van het Inloophuis de voorlichtingstand bemensen en zullen ze ondersteuning bieden bij het programma voor de eregasten.

 

Kinderen enthousiast over de KinderLoop

De kinderen van de basisscholen uit Bronckhorst zijn al erg actief met geld inzamelen voor de Samenloop voor Hoop. Ze halen statiegeldflessen op en leveren die in, bakken cakejes of koekjes, doen klusjes etc. De kinderen van Basisschool De Rank uit Toldijk hebben al €116,88 bijeengebracht en de kinderen van de Looschool uit Zelhem al €44,40. Top kinderen! Ga zo door!

Bedrijvenkring Bronckhorst doneert

Afgelopen donderdag vond in Museum boerderij t’Smedekink te Zelhem de symbolische cheque overhandiging plaats van De bedrijvenkring Bronckhorst (BKB) aan de organisatie van  de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.

Jaarlijks keert de Bedrijvenkring een gedeelte van de contributie uit aan een aantal goede doelen. Dit jaar is de Samenloop voor Hoop Bronckhorst een van deze goede doelen. Zij hebben het fantastische bedrag van 1000,- euro toegezegd gekregen.

Namens de BKB waren aanwezig: Harold Groot Roessink en Pieter Gerrits en namens de SamenLooporganisatie Ben de Vries en Herman Luimes.

Benefietavond HengelRocks groot succes

Hengel Rocks draagt de samenleving in Bronckhorst een warm hart toe. Voor de derde keer op rij organiseerde zij een benefietavond met als doel een goed initiatief in Bronckhorst te steunen. Dit keer was dat de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

In de discokelder van café De Zwaan traden een 4 tal bands op, De Knakkers, The Dudes of Hengel, de Cheeseheads en Lady en de Vage Band. Het publiek vermaakte zich prima met deze bands. Laat op de avond was de discokelder afgeladen vol. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagde avond.  Fotografen van Radio Ideaal en Achterhoekfoto hebben prachtige beelden gemaakt die te zien zijn op Ideaal.org en  Achterhoekfoto.nl.

Een aantal vrijwilligers van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst werd beloond voor hun werkzaamheden; het verzorgen van de garderobe en het omdoen van de bandjes. Daarnaast stond er een mooie oude melkbus die dienst deed als collectebus waarin gul werd gedoneerd. Hierdoor leverde HengelRocks een mooie bijdrage van ruim 430 euro op voor de strijd tegen kanker.

De SamenLoop voor Hoop Bronckhorst dankt de organisatie van HengelRocks en alle gulle gevers voor dit mooie bedrag en de gezellige avond ....want dat was het!

2e informatieavond bij VV Vorden

Op woensdag 28 februari a.s. is de 2e teamavond van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2018. Deze avond is voor de teams en alle belangstellenden. Deze avond zal plaatsvinden in de kantine van de voetbalvereniging in Vorden aan de Oude Zutphenseweg 11. We beginnen om 20:00 uur, maar de koffie staat klaar vanaf 19:30 uur.

Speciale gast op deze avond is Theo Plantinga. Deze oud-Hengeloër is onderzoeker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is op dit moment bezig met een onderzoek naar kanker, gefinancierd door het KWF

 

Hengel Rocks steunt de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Op zaterdagavond 3 maart gaat Hengelo voor de derde keer rocken tijdens “Hengel Rocks” in café de Zwaan aan de Spalstraat 3 in Hengelo (G). De avond begint om 20:00 uur en gaat tot in de kleine uurtjes door.

De organisatie heeft dit jaar een gevarieerd programma neer weten te zetten. Vier Hengelose bands zullen deze avond het podium bestijgen. En het mooie voor ons is dat Hengel Rocks de Samenloop voor Hoop Bronckhorst steunt, dus kom naar deze gezellige avond en doe een bijdrage aan dit goede en belangrijke doel!

Meer informatie is te vinden op http://www.outburstevents.nl/hengel-rocks-2018/35/p 

Tourrit Hamove start weer bij de SamenLoop voor Hoop

Net als in 2013 is er weer tourrit van de Hamove op de zaterdagavond van de SamenLoop voor Hoop, 9 juni dus.

De rit is 120 kilometer lang en gaat door onze mooie Achterhoek. De start en finish van deze geweldige rit is bij het Samenloopterrein, Elderinkweg 2 in Hengelo (G). Het inschrijven gebeurt op het Samenloopterrein en de opbrengsten zijn weer ten bate van de Samenloop. inschrijven kan vanaf 17.00 uur.

Mw. Aalderink ook ambassadeur van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Naast burgemeester Besselink heeft de organisatie ook mw. Aalderink toegezegd om ambassadeur te zijn voor SamenLoop voor Hoop Bronckhorst. En daar we zijn dan ook bijzonder blij mee.

Zoals bekend is onze vorige burgemeester Henk Aalderink twee keer ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst geweest. Helaas werd hij kort na de SamenLoop in 2013 ziek en is hij in 2015 overleden aan kanker. De organisatie van de SamenLoop moest dus op zoek naar een nieuwe ambassadeur. Daarom werd burgemeester Marianne Besselink gevraagd, maar daarnaast hebben we ook mw. Aalderink gevraagd. In een fijn gesprek bij haar thuis werd er nog teruggedacht aan de bevlogen inzet van Henk Aalderink en werd ze bijgepraat over de huidige SamenLoop voor Hoop.

Net als burgemeester Besselink kreeg ook mw. Aalderink een klein presentje aangeboden. 

Bronckhorst loopt warm voor SamenLoop voor Hoop 2018.

De SamenLoop voor Hoop Brockhorst 2018 begint steeds meer vorm te krijgen. Afgelopen maandag, 15 januari, werd er een informatieavond gehouden voor teams en andere belangstellenden. De kantine bij V. en A​.V. Pax in Hengelo was goed gevuld.

Namens het bestuur werd iedereen welkom geheten door voorzitter Dirk Hiddink. Naast een introductie over de samenstelling en de taken van het SamenLoop bestuur heeft hij burgemeester Marianne Besselink voorgesteld als ambassadeur van de Samenloop. Ze had een bijzondere mededeling, want bij de volgende teamavond zal ze bijgestaan worden door mevrouw Aalderink. 

 

Joke Berendsen gaf uitleg over een nieuw project tijdens de Samenloop; de KinderLoop. De KinderLoop zal voor de eerste keer gehouden worden tijdens de SamenLoop in Bronckhorst. Om zoveel mogelijk kinderen te benaderen om mee te lopen met deze KinderLoop, worden binnenkort de basisscholen binnen de gemeente Bronckhorst bezocht. 

 

Teamcoördinator Hans Lubbers wist te vertellen dat er zich al 24 teams en ruim 180 Samenlopers hebben aangemeld via de site www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst. Tijdens de bijeenkomst werd ingegaan op de teamactiviteiten die de teams voorafgaand aan en tijdens de SamenLoop in 2018 kunnen organiseren. Hiervoor werden er diverse voorbeelden genoemd om geld bij elkaar te brengen, van eieren verkopen tot kinderen schminken. Daarnaast was er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Hier werd veel gebruik van gemaakt.  

 

De avond werd besloten met een korte film van Relay For Life. 

 

informatie_voor_teams

Op de website is een extra tegel "Informatie voor teams" te vinden.

Op de pagina is extra informatie voor de teams te vinden zoals het informatieboekje, formulieren en nieuwsbrieven.
De eerste nieuwsbrief die is verstuurd aan alle teamcaptains is daar dus ook te vinden.

 

Ambassadeur mw. Marianne Besselink geïnterviewd op IdeaalTV

Donderdagavond 11 januari was burgemeester Besselink te gast in de studio van Radio Ideaal. Ze was er in de rol van ambassadeur voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst, die dit jaar op 9 en 10 juni plaatsvindt. 

Teams op Kerstmarkten

De laatste weken waren al diverse teams met prachtige stands op kerstmarkten en -shows te bewonderen.  Dit werd afgelopen weekend met de laatste kerstmarkten in Hengelo en Vorden. 
Zo stonden de teams Akkerwinde, Nijenhuis, BoWa en Walk or future afgelopen vrijdag op de kerstmarkt in Hengelo.  En stond zaterdag team BoWa al weer op de kerstmarkt van Vorden. Daar waren ook een aantal dames uit de diverse commissies om onze SamenLoop onder de aandacht te brengen.

Klasse gedaan allemaal! 

 

Burgemeester Marianne Besselink ambassadeur van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Een SamenLoop voor Hoop is niet volwaardig als het geen ambassadeur heeft. Het bestuur van Samenloop voor Hoop Bronckhorst is daarom ook heel blij, dat net als haar voorganger, Henk Aalderink, burgemeester Marianne Besselink heeft toegezegd ambassadeur te willen zijn van dit prachtige evenement.

Sinds 21 oktober 2015 is Marianne Besselink burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Tijdens een bezoek aan de burgemeester werd zij, ondersteund door een fotoboek van de vorige editie, bijgepraat over de SamenLoop voor Hoop. Uit handen van Dirk Hiddink, de voorzitter van de SamenLoop voor Hoop, ontving de kersverse ambassadeur een klein pakketje met onder andere een paars SamenLoop t-shirt.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. "Gedurende de 24-uurs wandelestafette zamelen we geld in, staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven," vertelt Dirk Hiddink. De SamenLoop voor Hoop Bronckhorst wordt gehouden op 9 en 10 juni 2018 op Sportpark 't Elderink te Hengelo.

Dirk Hiddink overhandigt nieuwe SamenLoop voor Hoop ambassadeur burgemeester Marianne Besselink haar welkomstpakket

Kick-off SamenLoop voor Hoop Bronckhorst bij Socii

Op 21 november 2017 was de Kick-off van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst in Wichmond.
In de kantine van Socii was het gezellig druk. Zo’n 70 belangstellenden, teamleden, commissieleden en bestuursleden waren aanwezig. De kick-off startte bewust bij Socii, “de plek waar wij zo hartelijk ontvangen waren de vorige twee Samenlopen”. “Maar”, zegt voorzitter Dirk Hiddink, “we hopen de komende SamenLoop nog meer mensen te trekken, mede daarom is er gekozen voor het Pax terrein in Hengelo Gld., op loopafstand van het dorp”.

Middels een presentatie krijgen belangstellenden te horen over wat de Samenloop inhoudt; een mooi en bijzonder sfeervol evenement neerzetten en samen zoveel mogelijk geld inzamelen om onderzoek naar kanker te financieren. Een onderzoek kost ongeveer € 500.000, een flink bedrag, daarom is elke cent hard nodig.

Nieuw de komende SamenLoop is de KinderLoop; alle basisschool kinderen mogen op zondag 10 juni 24 minuten een rondje lopen. Ze kunnen zich laten sponsoren. De aanwezige teams met mooie namen als ‘Gaan met die banaan’, ‘Walk for future’ en ‘Mutsenklup 2.0’ krijgen aan het eind van de avond een pakket mee met info over de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst en kaarsenzakken om te verkopen voor de kaarsenceremonie.

Het prachtige SamenLooplied uit 2013 werd live gezongen door Anja den Bakker, begeleidt op piano door Marise den Bakker. 

De avond wordt afgesloten met een film over de vorige SamenLoop. Indrukwekkend mooi, her en der wordt dan ook een traantje weggepinkt. 

Wil je ook een team samenstellen? Heel graag! Aanmelden kan heel eenvoudig online via www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst of vraag om meer informatie via info@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl.

Want samen gaan we 9 en 10 juni 2018, 24 uur lang wandelen voor hoop.

Kick off voor commissie SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Zaterdag, 9 september, vond in de Boerentempel aan de Stikkenweg te Zelhem de Commissie kick-off plaats voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2018.

Deze kick off is voor de commissie de aftrap om te starten met alle werkzaamheden die verricht moeten worden om een mooi evenement op 9 en 10 juni 2018 neer te zetten. Rond het middaguur liet voorzitter Dirk Hiddink een 20-tal commissieleden een presentatie zien waarin verteld werd wat het doel van KWF Kankerbestrijding is en hoe de organisatie van een Samenloop voor Hoop eruit ziet. Daarna werd een film bekeken van de Samenloop voor Hoop Ommen. Hierdoor kregen met name de nieuwe commissieleden een goed beeld hoe een Samenloop voor Hoop er uit ziet.

 

We gaan weer van start

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is al weer hard aan het werk.

Op 9 en 10 juni 2018 gaat de 3e editie plaatsvinden. Dit keer op het terrein van Voetbal- en atletiekvereniging Pax in Hengelo (G). Als eerste officiële actie is zaterdag 24 juni 2017 het contract ondertekend met het KWF Kankerbestrijding door de voorzitter en de penningmeester. Daarnaast is er een intentieverklaring ondertekend door de voorzitters van Pax en de SamenLoop voor Hoop. We zien uit naar een fijne samenwerking.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer