Beste bezoeker, als je je aanmeldt voor een van onze SamenLopen, kun je een foutmelding tegenkomen bij het invullen van je postcode. Deze foutmelding kun je negeren. Als je zelf je postcode, huisnummer, straatnaam en woonplaats intypt, kun je je inschrijving afronden. We hopen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Spöllen tegen kanker

Op zondag 22 april jl. vond t.b.v. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst het benefietconcert “Spöllen tegen kanker” plaats bij Ons Huis in Hengelo (Gld) aan de Beukenlaan 30. Er waren mooie optredens van de Iesellander Muzikanten, Jan Ottink Band, Old Ni-js en BohFoiToch. Hieronder is meer informatie over de muzikanten te vinden.

Spöllen tegen kanker levert ruim €3.100,= op.

Het is mei, dus april is voorbij en dus hoogste tijd voor een update over Spöllen tegen kanker. Op die hele mooie maar ook warme zondag 22 april jl. heeft het benefietconcert Spöllen tegen kanker plaatsgevonden in Ons Huis in Hengelo (G).

Mart Riethorst en zijn personeel waren al vroeg aan de slag om de zaal gereed te maken voor alle gasten, terwijl de medewerkers van HeCa  al vroeg aanwezig waren om het podium op te bouwen en het geluid en licht voor te bereiden.

Kort daarop kwamen de Iesellander muzikanten al binnen in prachtige klederdracht en om 11:30 uur brachten zij voor een op dat moment nog klein publiek hun gezellige egerländermuziek ten gehore. Daarna was het de beurt aan Jan Ottink, samen met Susan Waanders en Raimond Surquin. Ondersteund met 2 gitaren brachten zij prachtige luisterliedjes ten gehore, zeer tot genoegen van het in aantal toenemende publiek. Vervolgens was het tijd voor Old Ni-js, tot ieders plezier werden vooral oude nummers van Normaal zoals ‘Zoependoedewei-jwa tapp'ndadoedie’ gespeeld. De stemming zat er lekker in en er werd dan ook om een toegift gevraagd. Tot slot kwam BohFoiToch op de bünhe, zij brachten o.a. zoals ‘Veutjen veur veutjen’ en ‘I-j heurt bi-j mien’. Het enthousiasme van de heren spatte er van af en alle liederen werden door het publiek luidkeels meegezongen.  

In de pauzes tussen de optredens werd er een verloting gehouden. Met hele mooie prijzen gesponsord door de middenstand uit heel Bronckhorst. Onder dit bericht willen we dan ook de sponsoren bij naam noemen en nogmaals hartelijk danken.

Al was het gezellig druk, door het uitzonderlijk mooie weer en de vele andere activiteiten die in de omgeving werden georganiseerd was het concert niet uitverkocht. Toch kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde middag met meer dan 6 uur muziek en dankzij Mart’s eten &drinken werd ook de innerlijke mens tevreden gehouden. 
Alle muzikanten, de bands (met de begeleiding), maar ook HeCa en andere vrijwilligers hebben zonder enige betaling aan dit benefietconcert bijgedragen. Verder heeft Ons Huis /Mart eten & drinken de kosten van de kaarten, de PR en de zaal voor haar rekening genomen en een bedrag van €500, = geschonken. Dit tezamen met de opbrengst van de verkochte kaarten en de geweldige verloting bracht 'Spöllen tegen kanker' ruim €.3.100,= op voor KWF SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

We willen iedereen die ook maar op enigerlei wijze heeft bijgedragen hartelijk danken voor dit geweldige bedrag.

Foto's zijn te zien in ons fotoalbum en op de site van Radio Ideaal.

Sponsoren van de verloting:
- uit Hengelo:
Bloemenboerderij Groot Roessink, Enorm Arendsen, Knus & Deco, Bakkerij Hengelo, Onstenk meubelen, Jansen de Smid, Expert, Welkoop, Boexcellent, Drogisterij de Vijzel, Partycentrum Langeler, Puur Natuur, Kuipers, Frederiks Mannenmode by Jessi en Frederiks by Jessi.

- uit Keijenborg:
Van Slingerland tweewielers en Bloemsierkunst Jolanda.

- uit Rha:
Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink

uit Toldijk:
Boerderijwinkel de Kruisbrink, Vleesboerderij Garritsen, Welkoop en Bouwmarkt de Tolbrug.

-uit Vorden:
Tuunte Fashion, De Kadokamer, Grand Cafe het Meestershuis, Slijterij en wijnhandel Sander Pardijs, Welkoop, IJssalon Kerkepad, Profile Bleumink, Elbrink Groen & Bloem B.V., De Herberg Vorden en Landwinkel Den4akker.

 - uit Zelhem:
Benerink schoenen en sport, Bi-j Nolda, Drogisterij Da Oosterink, Museum Smedekinck, The Readshop, Blokker, De Smoks eterij en tapperij, Eetcafe de Groes, Molenkamp dierenspeciaalzaak, Multimate en Welkoop.

BohFoiToch

Boh Foi Toch ontstond als gelegenheidsband. Oud-Normaalleden Jan Manschot en Ferdi Joly, bassist Willem te Molder en trekharmonikaspeler/ liedjeszanger Hans Keuper vonden elkaar voor een optreden op het Achterhoek Gala op Nieuwjaarsdag, 1990 in Hengelo (G).

Hun mengsel van zydeco en rock sloeg meteen aan, de Boh Foi Toch-Rap was een groot succes. Besloten werd door te gaan. Het repertoire werd uitgebreid en polka's, walsen, maar ook ballads vonden er hun plaats, net als Folky deuntjes en Tex-Mex.
De teksten bleven steeds in het Achterhoeks! Jan Manschot verliet de band in 1997 en Han Mali kon als drummer gelijk aan de slag met de opnames van de 4e CD “Boekspek”. Ferdi Joly keerde eind 2005 terug naar zijn oude liefde “Normaal”. Oud-Normaal gitarist Paul Kemper volgde hem op.
Boh Foi Toch speelt voor jong en oud en maakt voor en met iedereen feest.

Meer weten? kijk op de website www.bohfoitoch.nl

 

Old Ni-js

Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zeventig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop.

Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2004 begonnen ze samen Old Ni-js. Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal.

Samenstelling: Drums en zang: Han Mali, Bas en zang: Willem Terhorst, Gitaar, Accordeon, mondharmonica en zang: Jan Kolkman, Gitaar en zang: Ferdi Joly. 
Samen zijn ze goed voor 160 jaar ervaring. 

Meer informatie is te vinden op de website oldni-js.com.

Jan Ottink Band

De Jan Ottink Band, terug van (nooit) weggeweest... Na lange tijd onder de naam 'HáDieJan!' muzikale projecten samen met zangeres Dianne Marsman te hebben  opgezet, timmert Jan Ottink tegenwoordig weer volop aan de weg met zijn eigen Jan Ottink Band.

Net als de band is het repertoire is deels oud en deels nieuw. Jan Ottink bouwde de afgelopen 25 jaar een naam op met een repertoire van stevige rockers en romantische ballads tot reggae en folk. Altijd herkenbaar aan zijn doorleefde stem en veelzeggende teksten in de streektaal. Naast talloze optredens op de poppodia toert hij vaak langs de theaters met prachtige muziektheatervoorstellingen. Maar de band is ook te vinden in kroegen en op festivals.

Naast Jan Ottink zelf bestaat de band uit Berry Vink op toetsen, Raimond Surquin op gitaar, Sophie Eskes gitaar en zang, George Oerlemans op bas en Patrick Hissink op drums. Stuk voor stuk muzikanten, die hun sporen al jarenlang dik hebben verdiend.

Meer informatie over de band is te vinden op www.janottinkband.nl

 

Iesellander Muzikanten

De “Ieselkapel” uit Doetinchem en “Landerkapel” uit Megchelen vormen sinds 2013 de “Iesellander Muzikanten”,  gezeteld in Oude IJsselstreek en spelen hetzelfde repertoire dan voorheen. Met name Egerländer blaasmuziek, de muziek van de wereld bekende orkestleider Ernst Mosch en soortgelijke blaasmuziek. De vereniging telt nu 23 leden en onze thuishaven is het verenigingsgebouw van Willem Tell in Silvolde.

De Iesellander Muzikanten organiseren ieder jaar een Nieuwjaarsconcert in Doetinchem en in Megchelen, een voorjaarsconcert in Silvolde en een najaarsconcert in Gendringen. Daarnaast treden de muzikanten ook op in verzorgingshuizen en op evenementen als kermis, schutters- en Oranjefeesten. Het repertoire is dan ook zeer geschikt om sfeer te creëren bij dergelijke gebeurtenissen of een familiefeestje. De muzikale invulling van een themafeest van familie, vereniging of bedrijf, zoals een “Tiroleravond” willen zij graag verzorgen.

Voor meer informatie over de Iesellander Muzikanten verwijzen wij naar de website www.iesellandermuzikanten.nl.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer