Nieuws

De voorbereidingen voor de SamenLoop voor Hoop Eastermar 2018 zijn in volle gang. Lees hier het laatste nieuws.

Maak kans op een rondvlucht boven De Wâlden

Op de kerstmarkt van Eastermar, zaterdag 9 december 2017 van 15:00 tot 21:00 uur bij Meerzigt, kunt u bij de stand van Samenloop voor Hoop naast zelfgemaakte snert ook loten kopen voor de rondvlucht boven de Wâlden. Komt allen en koop snert en loten. De trekking is zaterdag 3 maart 2018.

Aftrap Samenloop voor Hoop Eastermar

Op 25 en 26 mei 2018 vindt op de Komerk in Eastermar de SamenLoop voor Hoop plaats. Zaterdag 2 september gaf wethouder Geerling Schippers van Tytsjerksteradiel, samen met Gjalt Benedictus (KWF Tytsjerksteradiel en tevens voorzitter van de lokale werkgroep), het startschot voor dit bijzondere evenement op het hoofdpodium van het Easterbarren.


“Kanker is een ernstige ziekte, in het verleden vaak dodelijk. Tegenwoordig gelukkig niet meer, steeds vaker is genezing mogelijk! Om nog meer mensen te laten herstellen, is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Daarom ondersteunt de gemeente van harte dit bijzondere initiatief, en roep ik u op: vorm teams en meld u aan!” aldus wethouder Schippers. Als symbool van hoop liet de wethouder zeven witte duiven los, die in een mooie boog over het volle dorpsplein vlogen.“Kanker is een ernstige ziekte, in het verleden vaak dodelijk. Tegenwoordig gelukkig niet meer, steeds vaker is genezing mogelijk! Om nog meer mensen te laten herstellen, is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Daarom ondersteunt de gemeente van harte dit bijzondere initiatief, en roep ik u op: vorm teams en meld u aan!” aldus wethouder Schippers. Als symbool van hoop liet de wethouder zeven witte duiven los, die in een mooie boog over het volle dorpsplein vlogen.

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waaraan teams kunnen meedoen die zich laten sponsoren. Het betreft een landelijk initiatief van KWF Kankerbestrijding om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Tijdens de loop zijn er optredens, vinden er verschillende ceremonies plaats en is er ruimte voor allerlei acties van deelnemers. In een speciale survivors-tent worden mensen in de watten gelegd die kanker hebben (gehad) en als de avond valt zullen kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlichten. Zo wordt er stilgestaan bij dierbaren. Naast de 24-uurs estafetteloop zal er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een kinderloop georganiseerd worden.

De openheid en eensgezindheid maken van de Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat. De SamenLoop voor Hoop die in 2018 in Eastermar zal plaatsvinden, wordt geheel georganiseerd door een groep lokale vrijwilligers. Nu de aftrap is geweest, kunnen teams zich aanmelden via www.samenloopvoorhoop.nl

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld

Contactpersoon bij noodgeval
Het veld "Contactpersoon" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer contactpersoon" is niet ingevuld of niet goed ingevuld, max. 10 cijfers
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer